ЦСКА победи Славия с 3:2 в двубой от 20-ия кръг

...
ЦСКА победи Славия с 3:2 в двубой от 20-ия кръг
Коментари Харесай

ЦСКА с първа пролетна победа след обрат срещу Славия

ЦСКА победи Славия с 3:2 в дуел от 20-ия кръг на Първа лига и записа първи пролетен триумф в шампионата.

„Червените“ изоставаха в резултата след час игра, само че съумяха да извърнат всичко в своя изгода с попадения на Жорди Кайседо, Мено Кох и влезлия като запаса Амос Юга.

Носителите на Купата на България сътвориха първото по-сериозно състояние в 22-ата минута, когато Вилдсхут проби отляво, навлезе към центъра на терена и пусна към Мухар, който мигновено стреля отдалеко, топката обаче мина над вратата. В 31-ата минута още веднъж нидерландецът бе деен по лявото крило на „червеното“ нахлуване, напредна и пусна съвършено към нахлуващия Греъм Кери. Ирландеца засече на скорост, само че ударът му мина на сантиметри настрана от задачата.

120 секунди по-късно Жорди Кайседо и вратарят на Славия Георги Петков се сблъскаха в битката за висока топка, след което стражът на „белите“ бе заменен наложително и откаран с кола за спешна помощ. Играта се забави за повече от 10 минути, което докара до двуцифрено добавено време на първото полувреме.

На почивката Стойчо Младенов извади Яник Вилдсхут и пусна в игра новото попълнение Маурисио Гарсес в опит да изостри нападението на ЦСКА. Вместо това в 55-ата минута домакините откриха резултата, когато Йон Бакеро засече с глава центриране отляво и направи 1:0 за Славия.

Амос Юга и Йоан Баи замениха Томас Лам и Георги Йомов и ЦСКА натисна. Така в 63-ата минута Жорди Кайседо възвърне равенството, откакто се извиси над всички след центриране на Кери от корнер и засече с глава от близко за 1:1. Девет минути по-късно обратът в резултата стана цялостен, откакто в огледална обстановка както с първия гол Кери центрира от ъглов удар, а Мено Кох скочи най-високо с глава – 2:1 за ЦСКА!

В 78-ата минута преднината на „армейците“ набъбна на два гола след страховит гол на Амос Юга. Французинът, който се появи в игра малко по-рано, разстреля вратаря на Славия с мощен шут по диагонала за 3:1. Още в идната си офанзива обаче домакините съумяха да върнат попадението и Ерол Дост оформи крайното 2:3.

Двата тима приключиха мача с по 10 души след втори жълт картон за Ертан Томбак за Славия в 84-ата минута и за Греъм Кери в продължението на срещата.

Следващият мач на ЦСКА е семейството на Ботев (Враца) на 25 февруари (петък). Двубоят е от 17:30 ч. на стадион „Българска армия“ и ще се играе пред празни трибуни поради наказване на „червените“.

ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 2. Юрген Матай (к), 4. Мено Кох, 19. Иван Турицов, 18. Брадли Мазику, 29. Томас Лам (60-21. Амос Юга), 24. Карло Мухар, 8. Греъм Кери, 10. Георги Йомов (60-7. Йоан Баи), 30. Яник Вилдсхут (46-27. Маурисио Гарсес), 9. Жорди Кайседо (90-17. Бисмарк Чарлс)
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР