ЦСКА победи Пирин (Благоевград) с 1:0 в мач от петия

...
ЦСКА победи Пирин (Благоевград) с 1:0 в мач от петия
Коментари Харесай

В мач с много нерви ЦСКА успя да надделее над Пирин

ЦСКА победи Пирин (Благоевград) с 1:0 в мач от петия кръг на Първа лига, игран на стадион " Българска войска ". Преди началото на срещата изпълнителният шеф на армейците Филип Филипов връчи фланелка с номер 80, цветя, почетен плакет и картина на именития футболист на алените Димитър Якимов, който на 12 август навърши 80 години.

През първото полувреме ЦСКА бе по-добрият тим на терена и владееше събитията на терена. В 15-ата минута Якик Уайлдшът стреля от фал, само че стражът на орлетата улови. В 32-ата минута Хамза Чатакович чукна топката към Тибо Вион, който стреля от разстояние, Петър Петров позволи груба неточност, изпускайки топката. Тя попадна на крайници на Жорди Кайседо, който стреля над вратата и пропусна да се възползва от грешката на вратаря на Пирин. Седем минути по-късно еквадорецът се реваншира за пропуща си откакто засече с глава центриране на Георги Йомов отдясно и откри резултата, разписвайки се за 1:0. Малко по-късно Станислав Манолев получи изцяло подобаващ втори жълт и надлежно червен картон за удар с ръка в лицето на Тибо Вион, като тази обстановка подбудени много напрежение сред двата тима и спря мача за няколко минути.

До края на полувремето не се случи нищо забавно и двата отбора се отдръпнаха на отмора при този резултат - 1:0 за ЦСКА.

През втората част ЦСКА стартира още по-силно и в 50-ата минута съдията отсъди дузпа с изгода на армейците, откакто Станислав Костов игра с ръка в наказателното поле на Пирин. Ситуацията бе прегледана с ВАР, защото реферът Димитров в началото не реагира. След като бе викнат да преразгледа случилото се в наказателното поле на гостите, той уточни бялата точка. Жорди Кайседо застана зад топката, само че Петър Петров избави удара му. Старши треньорът на алените Стойчо Младенов пусна в игра Жеферсон Телес, Бисмарк Чарлс и Греъм Кери, които замениха Тибо Вион, Жорди Кайседо и Яник Уайлдшът. ЦСКА продължи да нападна и в 68-ата минута Хамза Чатакович насочи страховит снаряд с изстрел отвън наказателното поле към вратата на Пирин, само че кълбото се отби от напречната греда. До края на срещата алените направляваха събитията на терена, само че повече попадения по този начин и не паднаха и в последна сметка ЦСКА записа изцяло заслужена победа с 1:0 над Пирин (Благоевград), като по този метод продължава да е с цялостен актив от точки откакто има две победи от два мача досега.

Следващият мач на армейците е в четвъртък (26 август), на Националния стадион " Васил Левски " ЦСКА се изправя против чешкия Виктория (Пилзен) в реванш от плейофа за влизане в груповата фаза на шампионата Лига на конференциите. Срещата е с начален час 20:00 часа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР