ЦСКА намери вярната формула и ще влезе на висока скорост

...
ЦСКА намери вярната формула и ще влезе на висока скорост
Коментари Харесай

ЦСКА намери вярната формула и няма право на отпускане

ЦСКА откри вярната формула и ще влезе на висока скорост в днешното си домакинство на Локомотив (София). На база представянето на двата отбора в последните им срещи наподобява, че армейците не би трябвало да имат никакви проблеми да запишат четвърта поредна победа в шампионата. Те обаче би трябвало да подходят към конфликта оптимално съсредоточено и отговорно, тъй като в противоположен случай сами могат да си основат неприятности.

ЦСКА продължава да е в позиция, в която би трябвало да наваксва. Както откъм резултати и точки, по този начин и имат потребност от струпване на самочувствие и игрово надграждане. След слабото начало на сезона, в този момент се изисква по-голямо натоварване и справяне с по-сериозно напрежение, с цел да се компенсират натрупалите се дефицити.
 Нестор няма да пипа
Нестор няма да пипа " диаманта "

Тази тактичност носи триумф на " армейците "

В последните си три мача 31-кратните първенци демонстрират оптимистично придвижване в вярната посока. Играят разнообразно и даже показват по-привлекателно лице, по отношение на миналогодишното, когато като че ли бяха по-сковани и прибрани в половината си, уповавайки се само на резултатите. Сега футболистите имат по-голяма независимост, а дейностите им са по-интересни и разнородни. Освен това динамичността е по-висока, като това бе ключът за успеха над Ботев (Пловдив) в предходния кръг.

Всичко това обаче към момента е единствено основа, върху която ЦСКА занапред да стъпи в битката за шампионската купа. Защото насъбраните неверни стъпки и дълбоката рецесия, в която отборът се намираше единствено преди няколко седмици, изискват надграждането да продължава с всеки минал дуел. " Армейците " освен не могат да си разрешат крачка обратно, само че и не би трябвало да позволяват задържане на актуалното равнище и застой. Движението в вярната посока не би трябвало да стопира нито за момент без значение дали противникът е от челото на класирането или изпитва проблеми, какъвто е казусът с Локомотив (София). Освен това противниците ще стартират да се нагаждат към новото лице на ЦСКА и по тази причина е нужно то непрекъснато да се усъвършенства. Решат ли на " Армията ", че към този момент проблемите им са решени и могат да се провиснал и да подходят безгрижно в някоя среща, обезпечено ще се стигне до главоболия за Нестор Ел Маестро.
 ЦСКА и Локо (Сф) затварят 11-тия кръг с трогателен дуел на стадион
ЦСКА и Локо (Сф) затварят 11-тия кръг с трогателен дуел на стадион " Българска войска "

Столичното дерби е довечера от 20:30 часа

Много е значимо и мощната форма на главните единици, които движат състава напред - Хайнц, Назон, а към този момент и Линдсет, да бъде арестувана оптимално дълго. И срещата с Локомотив е комфортна опция те да натрупат в допълнение самочувствие преди дербитата с Локо Пд и Левски, когато погледите ще са вперени точно в тях.

Локо Сф от своя страна сподели против Лудогорец, че мъчно може да се надскочи и въпреки че бяха доста дисциплинирани и проведени през първата част, се сринаха след почивката. В техен плюс е, че няма какво да губят на " Армията ". В " Надежда " наподобяват наясно с опциите си и доста добре знаят, че мачовете на истината за тях са против тимовете в дъното на таблицата, а не с тези на върха. Моят някогашен ученик Данило Дончич предстоящо за мен съумя да вдигне духа в тима. Той е доста пресен и прелестен човек, който и като футболист беше обединителна фигура в съблекалнята. Освен това беше нападател, който доста добре четеше играта и сигурно ще разчита доста на авансово разузнаване в мачовете на Локомотив.

Но той не е вълшебник и ЦСКА е цялостен любимец в днешния конфликт. И в случай че някой може да сътвори проблем на " армейците " довечера, това са самите те. Задачата на Нестор Ел Маестро е да не допусне разпределяне или застой, а да продължава да търси надграждане във всяка допустима минута.

Анализ на Георги Василев-Гочето
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР