ЦСКА надви Спартак Варна с минималното 1:0 в мач от

...
ЦСКА надви Спартак Варна с минималното 1:0 в мач от
Коментари Харесай

ЦСКА взе своето срещу Спартак Варна и си върна аванса от 4 точки пред Лудогорец

ЦСКА надделя Спартак Варна с минималното 1:0 в мач от 24-ия кръг на Първа лига. На стадион " Българска войска " в столицата " алените " взеха своето и още веднъж водят с четири точки на първенеца Лудогорец в борбата за купата .
Маурисио Гарсес (л) вкара победния гол за " армейците ".
Възпитаниците на Саша Илич, който се завърна на аварийна пейка след наказване от две срещи, започнаха по-активно дуела и след няколко положителни набези откриха резултата в 14-та минута. Тогава Брадли де Нойер центрира от ляво в наказателното поле, Лазар Туфегджич съзнателно пропусна топката и тя стигна до Маурисио Гарсес, който с левия крайник матира Кристиано Фигейредо за 1:0. Добрата игра на ЦСКА продължи, само че гостите от Варна демонстрираха зъби и след към половин час игра Жоао Марио бе изведен от собствен съотборник самичък против Густаво Бусато, само че бразилският пазач на столичани излезе и парира удара му. В края на полувремето ЦСКА, който нацели и греда посредством капитана Юрген Матей, можеше да дръпне с два гола разлика, само че изстрелът на Дюкенс Назон бе избит на голлинията.

В началото на втората част още веднъж Назон бе покрай това да повиши преднината на водачите в таблицата, само че по този начин и не съумя да преодолее Фигейредо. Крехкият задатък на " армейците " не им създаваше успокоение и " соколите " можеха да се възползват в 71-та минута, само че Родни Антуи бе спрян от Бусато. Опит за центриране на Гарсес от дясно замалко не изненада Фигейредо на другата врата, а резервата Денис Баланюк бе изведен в кулоар от Евандро, само че с добра интервенция се отличи Енес Махмутович. Назон можеше да постави точка на разногласието, само че шутът му с десния крайник мина до гредата на гостуващия състав. В последна сметка ЦСКА удържа преднината си и още веднъж води с четири точки на Лудогорец на върха в класирането, откакто по-рано първенците взеха гостуването си на Хебър с 3:1. Спартак остава на дъното с 12 пункта.

В идващия кръг играчите на Димитър Димитров-Херо одобряват Берое, като преди този момент гостуват на Лудогорец в 1/4-финал за Купата на страната, до момента в който ЦСКА посреща Черно море за Купата, а по-късно гостува на Славия за състезание. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР