ЦСКА Москва е искал играчи на Лудогорец. Това призна пред

...
ЦСКА Москва е искал играчи на Лудогорец. Това призна пред
Коментари Харесай

Черчесов и Гончаренко били варианти за Лудогорец

ЦСКА Москва е желал играчи на Лудогорец. Това призна пред „ Меридиан мач " мениджърът Мирчо Димитров, който има солидни връзки на съветския пазар.

„ Поддържам контакт с ЦСКА Москва повече от 10 години. Преди известно време съм давал информация на клуба за играчи на Лудогорец. Имаше интерес към доста от футболистите. Но въпреки всичко това е минало, а във футбола и в живота се гледа бъдещето, а не какво се е случило във вчерашния ден ", сподели Димитров.

Той призна, че Лудогорец е преговарял с сегашния треньор на ЦСКА Москва Виктор Гончаренко, както и със селекционера на Русия Станислав Черчесов.

„ Гончаренко го поканих в Лудогорец. Досега това не е коментирано обществено. Три дни водихме диалози, само че не можахме да се разберем. Имаше предпочитание да стартира работа в България ", сподели Димитров.

„ Според мен българският футбол е отличен за съветските треньори. Вижте какъв брой добре се показа Вячеслав Грозни в Левски, също и Александър Тарханов, който наложи куп млади футболисти в Славия ", продължи сътрудникът.

„ Имаше интервал, в който Станислав Черчесов също беше вид за Лудогорец. Но тогава ориста ги размина. Третият ментор, който аз предложих на тима, беше Димитър Димитров-Херо и той стартира работа. Сега считам, че в Лудогорец би трябвало да пристигна чужденец. Не недооценявам нашите треньори, само че е по този начин.

Аз имам положителни връзки с Кирил Домусчиев. Уважавам го поради метода, по който работи. Още когато Лудогорец бе в „ Б " група, съм гледал в профил и съм желал да му оказа помощ. Изпитвам голямо почитание към него, тъй като той реализира неща, които ЦСКА и Левски с целия си запас не съумяха ", продължи Мирчо Димитров.

Той приказва и за сегашния отбор на ЦСКА Москва, който през днешния ден дойде в България.

„ Винаги са сериозен тим. Идея на управлението, а и на треньора Гончаренко, бе многото възрастни играчи да си тръгнат и да се направи тотално подмладяване. Те са един от отборите в Русия, които купуват главно футболисти до 20-годишна възраст. Ето да вземем за пример, когато те взеха Георги Миланов, той нямаше навършени 21 години.

В ЦСКА Москва работят доста професионално. Отборът е нов, млад, а Гончаренко е един от най-хубавите треньори в Русия и аз подкрепям контакт с него. В близко време ще построи боеспособен състав, който ще е в челото на Премиерлигата ", сподели Димитров.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР