ЦСКА може да е тотално променен през следващия сезон.Рекорден брой

...
ЦСКА може да е тотално променен през следващия сезон.Рекорден брой
Коментари Харесай

На Армията: договорите на 15 играча изтичат


ЦСКА може да е тотално изменен през идващия сезон.

Рекорден брой футболисти са с изтичащи контракти и има късмет да изоставен клуба като свободни сътрудници идното лято, демонстрира изследване на „ Мач Телеграф “.

Цели 15 играчи от сегашния състав на Саша Илич може да си тръгнат от “Българска войска ”, в случай че не се спогодят с управлението за удължение на договорите си.

Пред възможна разлъка са футболисти, които са изиграли впечатляващите 962 мача с алената фланелка.

Доста от визираните играчи са измежду главните футболисти на Саша Илич и могат да се нарекат титуляри в схемата му, колкото и разтегливо да е това разбиране при сръбския познавач.

Става дума за фигури като Густаво Бусато, който се изкачва все по-високо в класацията по „ сухи ” мрежи в историята на клуба. Или пък капитанът Юрген Матей, трансформирал се в главен дирек в отбраната и в съблекалнята.

В листата са още имената на универсалните Амос Юга и Тибо Вион, които играят мощно от началото на сезона. Към тях би трябвало да прибавим и Мено Кох и Жеферсон, за които се приказва, че са пред разлъка с клуба още през зимата.

Младите Иван Турицов, Християн Петров и Асен Дончев също са с изтичащи контракти. В същата обстановка е и Георги Йомов, чиято орис към момента се води публично неразбираема, само че най-вероятно ще бъде осъден за 4 години за приложимост на допинг.

Има и двама състезатели на ЦСКА, които са със специфичен статут. Става дума за Маурисио Гарсес и Жирар Шагоян. Те са чартърен на „ Армията “, а клубът има алтернатива да ги откупи и да удължи контрактите им.

Вратарят Густаво Бусато също има алтернатива в контракта си за автоматизирано удължение с още година, която съвсем несъмнено ще бъде задействана.

Шефовете на „ Армията ” към този момент са се заели със задачата да удължат договорите на главните футболисти, само че на този стадий не е ясно какъв ще бъде финалният резултат.

Към днешна дата единственото ясно е, че 15 футболисти стоят на изхода и има заплаха да си тръгнат след края на сезона.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР