ЦСКА допусна шокираща загуба с 0:1 от Сейнт Патрикс в

...
ЦСКА допусна шокираща загуба с 0:1 от Сейнт Патрикс в
Коментари Харесай

ЦСКА се провали срещу Сейнт Патрикс на Васил Левски

ЦСКА позволи шокираща загуба с 0:1 от Сейнт Патрикс в първия дуел от третия прелиминарен кръг на Лигата на конференциите. „ Червените “ имаха по-чистите положения в срещата, играна на националния стадион „ Васил Левски “ и пред погледа на легендата Христо Стоичков, само че една неправилност малко преди края докара до победния гол на ирландците.

Голямата липса при " алените " бе отсъствието на Иван Турицов, който не съумял да се възвърне от травма. На негово място стартира Асен Дончев. Именно той позволи безумна неточност грешка, след която падна попадението за гостите. Дебют за ЦСКА направиха Дауда Бамба и Джонатан Линдсет, която влязоха от пейката. И те обаче не съумяха да оказват помощ на " армейците " да се спасят от провалянето.

През първото полувреме не се случи съвсем нищо забавно. Една от дребното по-вълнуващи обстановки преди паузата бе в 31-вата минута, когато пред вратата на Сейнт Патрикс се сътвори безредие, само че в последна сметка вратарят Джоузеф Ананг съумя да овладее топката. В последните секунди Амос Юга опитва отдалечен удар, само че той мина на метри от страничната греда на вратата на гостите.

Четвърт час преди края Маурисио Гарсес стигна първи до топката, само че ударът му с глава не откри очертанията. Седем минути след Юрген Матай сбърка при изнасянето на топката, само че Оуен Дойл още веднъж не съумя уцели вратата на Густаво Бусато. Последва хубава офанзива, при която Станислав Шопов бе изведен на добра позиция, само че ударът с левия крайник на плеймейкъра бе уловен от Джоузеф Ананг.

Голът за Сейнт Патрикс бе маркиран в 88-ата минута, когато мощно изритана топка в половината на „ алените “ бе неприятно отиграна от Дончев, който се опита да върне кълбото с глава към вратаря Бусато. Подаването на младока се оказа едва и това разреши на Серж Атакай да овладее, да преодолее Бусато и да е означи в опразнената врата.

Почти незабавно по-късно ЦСКА можеше да изравни, но Гарсес не съумя да нанесе добър удар от комфортна позиция.

Реваншът е след седмица, на 11 август, от 21:45 часа в Дъблин, където " алените " ще гонят дивото. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР