TSMC няма конкретни планове да прави чип-заводи из Европа (снимка:

...
Коментари Харесай

TSMC без твърди планове да строи фабрики в Европа


TSMC няма съответни проекти да прави чип-заводи из Европа (снимка: н, CC BY-SA 2.0)

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co сега няма съответни проекти за създаване на заводи за чипове в Европа, съобщи ръководителят Марк Лиу в сряда. Той добави, че клиентите на компанията в този район са по-малко, в сравнение с в други елементи на света.

TSMC, най-големият контрактуван производител на полупроводници в света, сега преглежда и прави оценка проектите си за разширение в разнообразни райони. Основният фактор е потребността на клиентите, сподели Лиу на годишното заседание на акционерите на производителя, представен от.

Европейският съюз ухажва Тайван – страна, която е водещ производител на полупроводници в света – с вяра за създаване на фабрики в блока. Преди няколко дни висши представители на двете страни разискаха съдействието в областта на чиповете и Тайван увери, че ще продължи да бъде приближен сътрудник на световната чип-индустрия.

През февруари Европейски Съюз показа Европейския закон за чиповете с ограничения за поощряване на производството на локална почва. Тогава загатна Тайван като един от „ партньорите-единомишленици “, с които Европа би желала да работи.

TSMC, най-скъпата компания на борсата в Азия, влага 12 милиарда $ за създаване на заводи за чипове в Съединените щати, а по едно и също време с това строи и фабрика дружно със Sony Group в Япония. Това се случва в миг, в който бизнеси и държавни управления по целия свят се пробват да се оправят с световния дефицит на полупроводници, който визира към този момент съвсем всички промишлености.

През април TSMC съобщи, че чака потенциалът на чипове да остане доста стеснен тази година на фона на световната рецесия, поради която описите със поръчки са претъпкани за месеци напред. В своето най-ново изказване Лиу сподели, че натоварването на заводите на TSMC остава „ доста цялостно “ тази година и че актуалната висока инфлация в световен мащаб няма директно влияние върху чип-индустрията.

Междувременно един от водещите икономисти на Китай разгласи, че огромната страна би трябвало да „ изземе “ TSMC, в случай че Съединени американски щати засилят глобите против азиатската мега-икономика. „ Ако Съединени американски щати и Западът наложат разрушителни наказания на Китай, сходни на глобите против Русия, ние би трябвало да си възстановим Тайван “, сподели Чен Венлинг, основен икономист в Китайския център за интернационалните стопански обмени, представена от. „ Особено при реконструкцията на …. веригата за доставки, ние би трябвало да изземем TSMC “, сподели Чен в тирада предишния месец, проведена от Института за финансови проучвания Чонгянг към университета „ Ренмин “. „ Те форсират прехвърлянето към Съединени американски щати, с цел да построят шест заводи там “, добави тя. „ Не би трябвало да разрешаваме да бъдат реализирани всички цели на прехвърлянето “.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР