Циклонът "Албена" ни донесе много жълти и оранжеви кодове, наваля

...
Циклонът "Албена" ни донесе много жълти и оранжеви кодове, наваля
Коментари Харесай

Идат ледени дни

Циклонът "Албена " ни донесе доста жълти и оранжеви кодове, наваля първият по-съществен сняг през относително топлата зима, която беше до момента. Това сподели пред Novini.bg климатологът доцент Георги Рачев.

Снегът обаче си отива още през днешния ден. До вечерта снеговалежите в цялата страна ще спрат, само че се появява другият проблем – вятърът. От на следващия ден ни чакат пет истински зимни дни. Сутрешните температури ще падат постепенно и в четвъртък ни чака много леден ден – с минимални температури сутринта до под минус 10 градуса, изключително в затворените котловини – Кнежа, Трън, Драгоман. Обедните температури също няма да са високи – те ще бъдат към нулата и малко над нулата, като в сряда и четвъртък нищо чудно в местата с трайна снежна завивка да имаме ледени дни, т.е. оптималната температура да не надвиши 0 градуса. Тогава ни чака и по-мръсен въдух, изключително в затворените котловинни полета. В планините ще бъде лукс – слънце и отново слънце – ще бъде убийствено за туризъм, съобщи доцент Рачев.

Това ще е времето през тази седмица – безвалежно, релативно студено, сутринта с негативни температури. Чак към четвъртък-петък температурите в множеството места ще бъдат позитивни, като в събота чакам в Южна България те да доближат 10 градуса, сподели още климатологът.

По обявата работиха Галя Георгиева и Константин Веков
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР