ЦИК ще обжалва решението на Софийския административен съд, решиха членовете

...
ЦИК ще обжалва решението на Софийския административен съд, решиха членовете
Коментари Харесай

ЦИК ще обжалва решението на съда за общото отичате на гласовете

ЦИК ще апелира решението на Софийския административен съд, взеха решение членовете на Централната изборна комисия. В петък магистратите почетоха жалбите на " Левицата! " и " Продължаваме промяната - Демократична България ", които се оповестиха срещу записването на резултатите от машинния и хартиения избор в една рубрика. Политическите обединения предизвестиха, че по този начин се крият данните от машинното гласоподаване и има заплаха от неточности и умишлени операции при отчитането на резултатите.
Прочетете още
Днес изтича срокът, в който ЦИК можеше да апелира. Сега комисията ще апелира пред Върховния административен съд. До три дни от постъпването на жалбата оттова би трябвало да се произнесат дефинитивно.

Цветозар Томов, който хвърли оставка като представител на ЦИК след решението за общата рубрика, този път настоя решението на съда да не се апелира. 8 души - представителите на " Демократична България ", " Изправи се! Мутри вън! ", " ИТН " и Българска социалистическа партия го поддържаха, само че това не бе задоволително. По закон, с цел да мине обещано предложение, трябват гласовете на две трети от членовете ѝ или най-малко 10 от 15 души.

Заради острата социална реакция ден след решението на ЦИК от ГЕРБ приканиха Комисията да премисли и да прегласува решението си. Четирима от членовете на Комисията са издигнати от квотата на ГЕРБ, те обаче не се вслушаха в апела на Бойко Борисов и взеха решение да чакат позицията на по-висшата правосъдна инстанция.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР