ЦИК гласува извънредно смяната, Драгомир Драганов може да положи клетва

...
ЦИК гласува извънредно смяната, Драгомир Драганов може да положи клетва
Коментари Харесай

Стар седесар се завръща в НС на мястото на Атанасова след пренареждане на листата в Русе

ЦИК гласоподава изключително промяната, Драгомир Драганов може да постави клетва още на следващия ден

Стар седесар се завръща в Народното събрание (НС) след отдръпването на Десислава Атанасова . Днес Народното събрание утвърди оставката й, откакто в петък я избра за член на Конституционния съд.

Атанасова бе представител на партия ГЕРБ, ръководител на парламентарната група на ГЕРБ-СДС и народен представител от Русе. Сега на нейното място влиза представител на дребната партия в обединението - Съюз на демократичните сили. Това е 65-годишният Драгомир Драганов. Той бе народен представител и в предходния парламент.

Драганов печели място в Народното събрание, откакто от пети в листата стана трети с помощта на преференциален избор от 7.93% , дали своят вот персонално за него на парламентарния избор на 2 април 2023 година

Днес Централната изборна комисия се събра изключително, с цел да гласоподава промяната на Атанасова с Драганов . Така той още на следващия ден ще може да постави клетва и да се завърне като народен представител в Народно събрание.

Драгомир Драганов е член на Съюз на демократичните сили още от 1990 година През 2006 година станал член на Националния изпълнителен съвет на партията. През 2015 година е бил определен за регионален ръководител на Съюз на демократичните сили за Русе. Бил е и общински консултант и кмет на Две могили.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР