Цигуларят Веско Ешкенази ще представи свой нов проект с Плевенската

...
Цигуларят Веско Ешкенази ще представи свой нов проект с Плевенската
Коментари Харесай

В света на музиката с Веско Ешкенази и Плевенската филхармония

Цигуларят Веско Ешкенази ще показа собствен нов план с Плевенската филхармония в столичната зала „ България ”. Именитият актьор ще гостува още веднъж пред феновете си с концерт, наименуван „ В света на музиката ”, като в него ще вземе присъединяване и присъединяване Вероника Тодорова - акордеон. Музикалното събитие ще се състои на 27 март от 19:00 часа.

Световноизвестният български инструменталист заяви в профила си във Facebook за идната изява: „ На 27 март в зала „ България ” ще ви представим нещо доста особено и друго - нашата най-нова стратегия “В света на музиката ”! Този концерт ще е знаково събитие в нашия календар, тъй като той ще означи 70-годишния празник на прелестната Плевенска филхармония и ще е под диригентството на Георги Милтиядов. Очаквам ви дружно с изключителната Вероника Тодорова - акордеон! ”. Концертмайстор ще бъде Чавдар Вълков.  

Веско Ешкенази и Вероника Тодорова реализираха предходната година поредност от взаимни концерти с Плевенската филхармония, като създадоха вълнуващи празници за меломаните в Плевен и в доста други градове на страната. Талантливата млада акордеонистка взе участие и в юбилейния концерт „ Веско Ешкенази на 50 ”, който се състоя в зала 1 на НДК с огромен триумф.

Един от най-емоционалните моменти тогава бе осъществяването на композицията " Баща и наследник ". В обществената мрежа цигуларят напомни: „ Баща и наследник ” е музиката, която моя наследник Артур написа и ми подари за моя 50-и празник. Аз изсвирих за първи път това произведение на юбилейния си концерт в зала 1 на НДК! ”.

Видеоклип с осъществяването, в акомпанимент на Плевенската филхармония, под диригентството на Мартин Пантелеев и с присъединяване на актрисата Койна Русева, е на страницата на Плевенската филхармония в интернет.  

По мотив 70 години от основаването на Плевенската филхармония стартира поредност от концерти. Първият ще бъде с гост-солистката Лия Петрова в Плевен, а по-късно е международната премиера с авторска музика на композитора Христо Йоцов в Плевен и в зала „ България ” в София. За тези събития към този момент могат да се ангажират места от билетните каси и от мрежата на „ Ивентим ”.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР