Церемонията по откриването на съоръжението се проведе в компресорната станция

...
Церемонията по откриването на съоръжението се проведе в компресорната станция
Коментари Харесай

Газопроводът Дания - Полша е готов за експлоатация

Церемонията по откриването на оборудването се организира в компресорната станция в полския град Голеньов. „ Ерата на съветското владичество в газовия бранш е към своя край, епоха, белязана от закани и изнудване “, сподели министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки, представен от Euronews.

В сходен дух приказва и министър председателят на Дания, Мете Фредериксен. Тя акцентира, че двете страни би трябвало да създадат всичко допустимо, с цел да не разрешат на Русия да употребява силата като оръжие. „ Заедно ще победим Владимир Путин ”, приключи речта си Фредериксен.

Норвежкият министър на петрола и енергетиката Терие Осланд на собствен ред добави, че Baltic Pipe е значима стъпка към енергийната самостоятелност на Европа.

Общата дължина на Baltic Pipe е 275 км. Преминавайки през Северно и Балтийско море, оборудването свързва норвежката газопреносна мрежа с Дания и Полша. Операторите - полската енергийна компания GAZ-SYSTEM и датският ѝ сътрудник Energinet обясниха, че до края на ноември газопроводът ще може да проработи на цялостен потенциал.

Газовата...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР