Центровете за спешна помощ, центровете за трансфузионна хематология, лечебните заведения

...
Центровете за спешна помощ, центровете за трансфузионна хематология, лечебните заведения
Коментари Харесай

НС разширява кръга от лечебни заведения, които ще получават субсидии

Центровете за незабавна помощ, центровете за трансфузионна хематология, лечебните заведения за стационарна психиатрична помощ и домовете за медико-социални грижи към този момент ще могат да получават дотации от Министерството на здравеопазването.
Това е планувано в плана на Закон за лечебните заведения, който Народното събрание одобри единомислещо на първо четене през днешния ден.
Законопроектът, импортиран от депутати от " Българска социалистическа партия за България ", бе утвърден с гласовете на 139 депутати.
Досега тези лечебни заведения бяха лишени от опцията да се субсидират от държавния бюджет за осъществени медицински действия – психиатрична помощ, действия за обезпечаване на медицински произведения за интервенционално лекуване на мозъчни аневризми и артериовенозни малформации, както и активност по отношение на бъбречно заместителна терапия и други
Вносителите обосновават предлагането си с обстоятелството, че по този начин ще бъде обезпечен еднакъв достъп до лекуване на пациентите. Невъзможността лечебните заведения да получават тези дотации обективно изправя техните пациенти пред обстановката да заплащат това скъпо струващо, непостижимо за тях, лекуване и ги слага в неравностойно състояние, както и лимитира достъпа им до лекуване, се споделя в претекстовете.
Анелия Клисарова от Българска социалистическа партия посочи, че след смяната пациентът ще може да бъде лекуван в болничното заведение, която си е избрал, а съответното лечебно заведение ще има субсидиране.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР