Централното топлофициране е решението, което гарантира, както на битовите, така

...
Централното топлофициране е решението, което гарантира, както на битовите, така
Коментари Харесай

В Бургас най-изгодно излиза отоплението и ползването на топла вода от топлофикация

Централното топлофициране е решението, което подсигурява, както на битовите, по този начин и на бизнес клиентите, ниски разноски, комфорт и уют, разяснява   инж. Николай Батлев

За отоплението на едно жилище и през идния отоплителен сезон, както постоянно, остава най-изгодно централното парно. Осигуряването на топлота от топлофикация си остава най-евтиният, ефикасен и екологичен способ за отопляване на стаите и приемане на топла вода вкъщи.

В тази връзка жителите на Бургас са облагодетелствани, защото могат да се възползват от услугите на локалната топлофикация, която работи на природен газ. Освен качествено централно отопление и гореща вода Топлофикация Бургас предлага и най-ниската цена за топлинна сила от всички топлофикации в страната.

„ Въпреки повишаването при някои топлофикации напоследък, цената на топлинната сила за клиентите на Топлофикация Бургас за последните 2 години съвсем не е променяна. “ сподели инж. Николай Батлев от Топлофикация Бургас.

Енергетикът изясни, че спрямо отоплението на ток или твърдо гориво, клиентите, избрали централното парно, си подсигуряват качествена топлота на налична цена.

„ При централното отопление в 2/3 от дейната част на денонощието е на цена от 114,24 лв., а в случай че се отоплявате с климатик или различен електрически апарат, цената е 257,47лв/Мвтч. “ изясни инж. Николай Батлев.

Оказва се, че и нощната цена за електричество, която е с цена 143,23 лв/Мвтч също е по-скъпа от цената на топлинната сила, предлагана от Топлофикация Бургас.

„ Друг плюс, в случай че се доверите на топлофикация е, че при нас няма коефициенти за промяна на силата т.е. каквато и да е потреблението, това се заплаща. Отоплението с електрически уреди, като да вземем за пример духалки и дребни печки е в пъти по-скъпо спрямо централното отопление. “ изясни инж. Николай Батлев.

Експертът изясни, че първичната инвестиция за потребление на централно отопление е доста по-малка спрямо всички останали разновидности за обезпечаване на топлота в жилището. Ако една постройка е топлофицирана, то включването на парното в едно жилище, което досега не го е употребило, няма никакви разноски.

„ Централното топлофициране е решението, което подсигурява, както на битовите, по този начин и на бизнес клиентите, ниски разноски, комфорт и уют. С централното отопление се преодоляват екологичните проблеми и се реализира висока степен на запазване на околната среда. “ сподели инж. Николай Батлев.

Енергетикът добави, че производството на сила посредством когенерацията на Топлофикация Бургас подсигурява оптимално ниско обособяване на излъчвания във въздуха.

„ Бих желал да обърна внимание, че при положение, че един клиент е избрал да не отоплява жилището си, употребявайки услугите на топлофикация, не следва да демонтира радиаторите си, защото по този начин се нарушава проектираната отоплителна мощ в цялата етажна благосъстоятелност. Трябва да се знае, че според Закона за енергетиката сходно деяние е нелегално. “ изясни инж. Николай Батлев.

Топлофикация Бургас обезпечава най-ниската цена за битова гореща вода по отношение на останалите източници на сила. Средната цена за затопляне на 1 пространствен метър вода за огромна част от етажните собствености е 9-10 лв..

„ Нашите промоции за отчитане на водомерите за топла вода имат синергичен резултат, както за сдружението, по този начин и за клиентите. Когато имаме промоция, повече клиенти усилват потреблението си, което в доста случаи води до понижение на цената за затопляне на 1 пространствен метър в цялата абонатна станция т.е. ние имаме повече клиенти, които генерират по-високо ползване, а клиентите получават по-ниски цени. По този метод цената за затопляне на вода даже излиза по-евтина по отношение на предишни години, в които одобрената цена за топлинната сила е била по-малка. “ сподели инж. Николай Батлев.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР