Централното ръководство на БСП обяви, че сваля доверие от общинските

...
Централното ръководство на БСП обяви, че сваля доверие от общинските
Коментари Харесай

БСП свали доверие от общинските си съветници в София, водени от Иван Таков

Централното управление на Българска социалистическа партия разгласи, че смъква доверие от общинските си съветници в СОС, откакто ръководителят им Иван Таков и множеството членове на групата гласоподаваха за ръководител от ПП-ДБ-СС.

" Те към този момент не съставляват Българска социалистическа партия, а единствено себе си и носят персонална отговорност за дейностите си в СОС. На идващото съвещание на Националния съвет ще бъдат наложени съответните партийни санкции ", се споделя в решение на Изпълнителното бюро на партията.

От Българска социалистическа партия припомнят, че още на 20 януари националното заседание е приело решение да не се поддържа никой различен претендент за ръководител на СОС с изключение на социалистката Диана Тонова.

На 8 февруари обаче Иван Таков разгласи, че Градският съвет на Българска социалистическа партия бил дал своя вот различно предложение - " при съществуване на необятен консенсус " да се гласоподава за Цветомир Петров.

" Към момента чухме заявки от всички групи без Има Такъв Народ, че са склонни да се търси краткотрайно решение - най-много до юли, с цел да проработи най-сетне СОС, защото градът е в спешно положение ", разгласи Таков в четвъртък.

За разлика от него Ваня Григорова, която членува в групата на Българска социалистическа партия в СОС, само че не е партиен член, отхвърли да гласоподава за Цветомир Петров.

Григорова се разграничи и от Корнелия Нинова, като сподели, че от началото на рецесията тя е предложила Българска социалистическа партия да поддържа Грети Стефанова като най-възрастен консултант, когато стартира рецесията с избора на ръководител на Столичния общински съвет.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР