Централният защитник Петко Христов вкара гол за тима си в

...
Централният защитник Петко Христов вкара гол за тима си в
Коментари Харесай

Петко Христов отбеляза третия си гол за Специя през сезона

Централният бранител Петко Христов вкара гол за отбора си в Италия Специя при домакинското тъждество 1:1 с Леко в 32-ия кръг на Серия Б. Това е трето попадение през сезона за юношата на столичния Славия, като другите му два гола са против Асколи.

С равенството Специя събира 35 точки, подрежда се на 16-о място, колкото имат пред тях Бари и Козенца. Добрата вест за тима е, че серията от мачове без проваляне към този момент е повишен на пет. Леко от своя страна е на последното 20-о място с 23 точки и съвсем несъмнено ще се раздели с второто равнище.

Българският национал Петко Христов откри резултата в 12-ата минута, давайки преднина на Специя. Той засече с глава от наказателното поле центриране на Салваторе Еспозито и прати топката към долния ляв ъгъл. В 55-ата минута той можеше и да удвои преднината на своя отбор при съвсем идентична обстановка, този път от центриране на Даниеле Верде. Изстрелът обаче профуча край страничната греда.

В края на срещата домакините упражниха сериозен напън, с цел да запишат нова победа, само че щурмът им не съумя. В добавеното време пропуски направиха Даниеле Верде, Лука Моро и Франческо Касата.

Друг българин, който играе в това равнище - Димо Кръстев остана на пейката за тима на Фералпи Сало, който водеше съвсем до края с 2:1, само че най-после трябваше да се задоволи с домакинско тъждество. Фералпи Сало е на 19-о място с 31 точки и действително изостава на 4 от местата, които могат да обезпечат най-малко присъединяване в плейоф за избавление.

Вчера пък Кремонезе с Валентин Антов в състава направи нова крачка към завръщане в елита с победа с 2:1 над Бари и държи 2-ата позиция с 59 точки, на една пред Комо.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР