Централният предизборен лъч пристигна в Русенско за да даде старт

...
Централният предизборен лъч пристигна в Русенско за да даде старт
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ от Русенско: Нужни са избори, които да произведат стабилност

Централният избирателен лъч дойде в Русенско с цел да даде старт на акцията в региона Движение за права и свободи На събитията в Русе и Ветово участваха водачът на партията Мустафа Карадайъ, зам.-председателят Йордан Цонев и евродепутатът Атидже Вели. Листата на Движение за права и свободи в района се води от Бюрхан Абазов, следван от Дауд Ибрям и Айлян Карамехмедова.

По думите на ръководителя на Движението „ България има потребност от ясни цели и с другите партии, с техните разнообразни визии, да седнем на една маса и в разговор да определим целите на нашата страна. България има потребност да следва и европейските цели - Зелената договорка, дигитализацията и гражданското общество “ добави водачът на Движението и напомни, че точно това са целите и на Движение за права и свободи заложени в програмата за ускорено икономическо развиване на Движение за права и свободи. „ Нужни са избори, които да произведат непоклатимост в страната и да дадат късмет за осъществяване на стратегия за ускорено икономическо развиване. За нас е значимо да сме част от определянето на целите на нашата страна. “ сподели още той.

В своето изявление зам.-председателят Йордан Цонев отговори на въпроса „ Ще поддържа ли Движение за права и свободи държавно управление на протестните партиите и партиите на смяната “ Той направи ясно разграничаване сред партиите на статуквото и тези на митинга, като напомни, че Движение за права и свободи два пъти е желала, от трибуната на Народно събрание, оставката на Борисов „ и още една оставка “ „ Ние поискахме две оставки! На какво съображение ние не сме партия на митинга? И на какво съображение „ Да, България “ е партия на смяната? попита риторично Цонев и продължи „ Партия, чиито водачи сътвориха ГЕРБ и ги докараха на власт с анти-депесе изразителност. Партии, които върнаха ГЕРБ на власт 2014 година, откакто Движение за права и свободи го беше свалила. Партии, чиито водачи бяха министри на Борисов. “ подчертава Цонев.

Той изрази готовността на Движение за права и свободи за разговора и съобщи “Казвам разликите в този момент, само че сме подготвени да седнем на една маса с тези хора и да забележим на къде ще върви България. Различията в този момент след това общите неща в името на България “, заключи зам.-председателят на Движение за права и свободи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР