Централният наказателен съд на Англия и Уелс (Олд Бейли) призна

...
Централният наказателен съд на Англия и Уелс (Олд Бейли) призна
Коментари Харесай

Британски съд призна привърженик на „Ислямска държава“ за виновен за убийството на депутата Дейвид Еймс

Централният углавен съд на Англия и Уелс ( " Олд Бейли " ) призна 26-годишния английски жител от сомалийски генезис Али Харби Али за отговорен за убийството на депутата Дейвид Еймс, заяви Ройтерс.

В средата на октомври Еймс беше наръган 21 пъти с нож при гневна офанзива в черква, където бе на среща с гласоподаватели, напомня организацията.

Али, който е наследник на някогашен медиен консултант на сомалийски експремиер, сподели, че дейностите му са били възмездие поради това, че 69-годишният английски народен представител реакционер и татко на пет деца е подкрепял въздушни офанзиви в Сирия.

Прокуратурата разказа Али като " предан, вманиачен и радикализиран ислямистки терорист ", въодушевен от групировката " Ислямска страна ".

Сп. „ Таймс “ се показва, че съгласно английската контраразузнавателна работа МИ-5 той може би се е радикализирал независимо, като е изучавал материали, налични в интернет, а не под въздействие на съответен човек или група, която се занимава с рекрутиране на бъдещи терористи.

Али беше приет за отговорен по обвинявания в ликвидиране и подготовка на терористична офанзива. Присъдата му ще бъде оповестена на следващия ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР