Централният бранител на Черно море Живко Атанасов е със статут

...
Централният бранител на Черно море Живко Атанасов е със статут
Коментари Харесай

Живко Атанасов пред Novsport: Можем да бием всеки и навсякъде

Централният защитник на Черно море Живко Атанасов е със статут на главен футболист в състава на Илиан Илиев, а " моряците " се показват повече от солидно през акцията. Защитникът е и един от най-опитните играчи на стадион " Тича " с над 160 мача във всички шампионати за " моряците ", разграничени в два обособени интервала. Пред Novsport той разяснява позитивното показване на тима, успехите над водещите клубове и упоритостите на клуба.

- Живко, по какъв начин видя дуела с Ботев? Смяташ ли, че спечелихте и с помощта на отличната форма, в която се намирате?
- Заслужен триумф, съгласно мен. Излязохме пределно стимулирани, тимът на Ботев демонстрира напоследък добра форма и знаехме, че против себе си имаме добър, квалифициран, а и безценен противник. Да, формата ни е добра, само че това всеки вижда и преценя самичък. Все отново предишният мач с ЦСКА 1948 отново бяхме в добра форма в кавички, само че не го изиграхме по най-хубавия метод. Всеки се раздава на абсолютния най-много и се веселя, че ни се получава.

- През лятото се прицели в топ 3 и Купата, усещаше ли тогава, че Черно море е толкоз мощен?
- И при предишния ми престой, и в този момент Черно море постоянно е имал колектив и е разчитал на това. Винаги сме били конкурентноспособни, играли сме като еднакъв с всеки. Миналите сезони нещо не ни доближаваше, играехме добре, само че имаше мачове, които все пак губихме. 

- Как се чустваш самия ти на " Тича "? 
- Както постоянно, удобно, това е обикновено. Аз съм експерт, виждам да си правя работата, за която ми се заплаща, а и която обичам. Това е животът ми. Целта ми е да извинявам упованията.



- Визирам повече това, че в Левски напрежението беше допълнително, както и финансовата неустойчивост, което водеше до дискомфорт?
- Когато отидох в Левски, знаех каква е обстановката. Бях наясно, че няма да получавам парите си на време. И отново мислих за футбол, изиграх 30 мача и вкарах 4 гола. Повече от мен реазира единствено Боби Цонев, който изпълняваше и дузпите. Обстоятелствата бяха такова, че избрах да се върна в Черно море. Тук се усещам прелестно, само че не мога да кажа, че в Левски не съм се чувствал добре, също съм бил вкъщи си. Сега се усещам съвършено на " Тича ".

- Кой от младите играчи в клуба ти прави най-силно усещане?
- Иван Дюлгеров е най-хубавият вратар сега в България, а Виктор Попов е най-хубавият десен бек. Момчетата са на доста високо равнище според мен и им поисквам скоро трансфер. Има доста момчета от разнообразни възрасти, които могат и ще играят в Черно море сигурно. Постоянно упражняват с нас. Не желая обаче да показвам съответни имена. Едно време предректох на Марин Петков положително бъдеще, тъкмо този въпрос ми зададоха при първото ми изявление в Левски. Усещам ги тези неща, имам визии и в този момент, само че ще ги оставя за себе си...

- Имаш ли упоритост да получиш повиквателна в националиня тим, въпреки там сега да се води подмладяване?
- Предпочитам да не отговорям. Това подмладяване е позитивно, поисквам триумф на момчета.

- Липсва ли ти чувството за градско съревнование със Спартак?
- Честно казано, да, хубаво е да има дерби и да победиш, имам предвид предходната година. Но този сезон няма да има, в случай че не се паднем един против различен за Купата на България. 



- Колко значимо е тим като Черно море да разполага с изявен голмайстор, какъвто е Атанс Илиев?
- Мога да кажа, мое виждане, от началото на годината имаме доста голмоайстори. Наско в последните 2 мача, а и преди този момент, вкара много голове, които са и значими. Да не забравяме, че много други играчи също осъществиха значими попадения. Като този на Цецо Панов против Лудогорец, на Влатко Дробаров против ЦСКА, а и моя благосклонност против Етър за 1:1, а по-късно Едгар Пачеко вкара победно. Имаме разнообразни голмайстори, което приказва добре за един тим. Всеки един може да вкара. Да не забравяме и Исмаил Иса, който сега има проблем, само че е страховит нападател, вкарвал е на Тотнъм. Имаме изпълнителни, които могат да бележат. Радвам се и за Наско, несъмнено, раздава се, поисквам му да вкара още доста голове.

- Радваш ли се, че той е част от твоя тим и не ти се постанова да играеш против него? И има ли нападател от елита, който да те тормози?
- Не, няма футболист, който може да ме тормози. Ако беше в различен тим, най-вероятно Наско Илиев нямаше да вкара против Черно море. Иначе и най-големите имена не ме плашат, това е футбол. Нормално е да има почитание, само че до такава степен. Който е по-добър дано да победи.

- Предвид възрастта, в която се намираш, допускаш ли, че можеш да приключиш с футбола на " Тича "?
- Да сме живи и здрави, усещам се вкъщи в Черно море. За мен ще е привилегия. Но съм на 32 години, нямам намериение да спирам скоро, тъй че нищо не се знае. Ако няма травми, всичко е допустимо. Футболът към този момент не е като едно време, методиката и медицината са на друго равнище. Надявам се да играя до 37-годишна възраст най-малко.

- Скоро следва мач с някогашния ти отбор Левски, вярваш ли, че може да стигнете до още един важен триумф и с какви чуства ще се завърнеш на " Герена "?
- Вярвам, че можем да победим, да. Можем да го създадем против всеки и на всички места. Ще пристигна и този мач, и в него също излизаме за победа. Ок, Герена е, само че против Левски играем добре, бихме ги на " Ивайло ", играхме мощно и на " Тича ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР