Централните банки по света ще започнат да разчитат на дигиталните

...
Централните банки по света ще започнат да разчитат на дигиталните
Коментари Харесай

Централните банки ще купуват биткойн през 2018 г., сочи прогноза


Централните банки по света ще стартират да разчитат на цифровите активи през идната година, предвижда изпълнителният шеф на един от най-популярните виртуални портфейли за криптовалути.

„ Мисля, че тази година ще бъде първата, в която ще забележим по какъв начин централни банки стартират да държат цифрови активи, като част от техните салда “, споделя Питър Шмид, началник на компанията Blockchain, предава CNBC.

Според Шмид, централните банки ще стартират да купуват биткойн и етериум, като част от техните запаси. Понастоящем централните банки разчитат на златото и задграничните валути, с цел да могат да реагират при обстановка на пазарен потрес.

Разрастването на биткойна може да накара многото парични регулатори да стартират да го употребяват за попълване на техните запаси. Според бизнесмена, това може да се случи, единствено в случай че цените на цифровите активи продължат да нарастват.

Питър Шмид показва, че централните банки ще стартират и да основават свои лични виртуални валути през идната година.

Още повече, че това към този момент се случва. Наскоро бе разгласен план за основаване на виртуална валута в партньорство от централните банки на ОАЕ и Саудитска Арабия. 

Регулаторите възнамеряват да употребяват блокчейн технологията, с цел да реализират трансгранични разплащания (каквато е и истинската концепция на биткойн – децентрализирана платежна система – бел. ред.). 

Китайската централна банка също обмисля да издаде нова виртуална валута, а редица частни банки по света от дълго време оповестиха, че ще интегрират блокчейн технологията за усъвършенстване успеваемостта при преводи. / profit.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР