Централните банки окупираха новините през миналата седмица и инвеститорите реагираха

...
Централните банки окупираха новините през миналата седмица и инвеститорите реагираха
Коментари Харесай

ЕЦБ даде краткотраен импулс на борсите в Европа

Централните банки окупираха новините през предходната седмица и вложителите реагираха по характерен метод на сериозното разминаване сред политиките на Федералния запас в Съединени американски щати и ЕЦБ в Еврозоната.

Запазването на тласъците в Европа поддържа акциите на Стария континент и немският показател DAX се оказа най-печелившия за седмицата с 2% напредък. Разпродажбите на еврото имаха принос за повишаването на немските акции, защото това значи преимущества за експортьорите.

Останалите тържища в Европа демонстрираха не толкоз мощни резултати, като новата седмица стартира с напън под въздействие на спекулациите, че комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай ще се ускори и ще се отрази на икономическия напредък в световен мащаб. Това евентуално ще се придвижи и върху американския пазар.

Щатските показатели не реагираха значително на желанията на централната банка да форсира покачването на лихвите до четири пъти тази година. Технологичните акции растяха под въздействие на позитивните упования за резултатите им. Секторът на комуналните услуги, който е доста сензитивен на растежа на лихвените проценти, също се повиши през седмицата.

Обяснение за това може да се откри в неналичието на напредък на доходността на дълготрайните щатски облигации. 10-годишните бумаги още веднъж не съумяха да преминат над основното ниво от 3% и това за следващ път демонстрира скептичното отношение на вложителите към политиката на Федералния запас. Това значи, че банкерите би трябвало да спрат с повишението някъде при започване на идната година другояче рискуват да създадат банковото финансиране да работи на загуба за самите институции и с това да хвърлят стопанската система в дребна криза. Преди това, обаче, би трябвало да забележим и закъснение на икономическите индикатори. Нещо, което липсва сега даже и през призмата на рисковете от комерсиална война.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР