Централната власт в Испания показва тоталитарно отношение с арестите на

...
Централната власт в Испания показва тоталитарно отношение с арестите на
Коментари Харесай

Извинявай, Мадрид, но референдум ще има

Централната власт в Испания демонстрира тоталитарно отношение с арестите на високопоставени представители на районната изпълнителна власт на провинция Каталуния, съобщи районният министър председател Карлес Пучдемон, представен от Reuters.

Той обаче даде обещание, че референдумът за самостоятелност ще се състои макар решението на съда, който го разгласи за нелегитимен.

Пучдемон и членове на каталунското държавно управление направиха обществено изказване след арестите, осъществени от испанската Гражданска армия. Сред 13-те арестувани е почитан чиновник, ръководещ икономическите въпроси на района.

Според Пучдемон полицейската интервенция е противозаконна и има за цел да попречи на каталунците да гласоподават на 1 октомври.



Централната власт "де факто приключи краткотрайно автономията на Каталуния и наложи режим на изключително състояние ", съобщи районният министър председател. Той упрекна държавното управление в Мадрид в нарушение на главните права.

Преди няколко дни държавното управление на Мариано Рахой замрази финансите на Каталуния и разпореди ареста на 13 високопоставени чиновници на провинцията.



Пучдемон упрекна испанските управляващи, че постоянно привикват каталунски кметове на разпит в полицията за да им окажат напън, съобщи ТАСС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР