Централната избирателна комисия вече проучва възможността да се осигури гласуване

...
Централната избирателна комисия вече проучва възможността да се осигури гласуване
Коментари Харесай

ЦИК се готви за избори 2 в 1

Централната изборна комисия към този момент изследва опцията да се обезпечи гласоподаване " две в едно " през ноември, в случай че президентските и парламентарните избори се проведат на една дата, съобщи БНР. С Държавната организация за електронно ръководство ще се проведат проби на машина, на която да се гласоподава с два типа бюлетини.

Над 11 200 са обезпечените досега устройства, които подсигуряват машинния избор в страната и чужбина. Планира се закупуването на още. До дни би трябвало да има план какъв брой още са нужните за спокойното протичане на изборите.

Справка на компанията " Информационно обслужване " за вота от 11 юли демонстрира, че в 2 319 секции в страната гласувалите с машина са били сред 300 и 400, в 462 секции - сред 400 и 500 гласоподаватели, а в 34 секции над 500.

През юли в 9 400 секции в страната са дали своят вот с машина а в 700 от тях имаше и втора.

Информацията ЦИК ще употребява с цел да реши къде да се слагат по две машини за гласоподаване на идните през ноември избори.

По закон избор с машина има в секциите с над 279 гласоподаватели по лист.

Печатницата на Българска народна банка също се готви за изборите през ноември. Проучени са цените на хартията, която съгласно писмо, изпратено до ЦИК, е фрапантно поскъпнала.

За предходния парламентарен избор бяха отпечатани 6 700 000 бюлетини.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР