Централната избирателна комисия (ЦИК) прие хронограма за изборите за членове

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) прие хронограма за изборите за членове
Коментари Харесай

На 10 май започва предизборната кампания

Централната изборна комисия (ЦИК) одобри хронограма за изборите за членове на Европейския парламент и за народни представители на 9 юни т.г. на свое съвещание през днешния ден.

Според документа не по-късно от 12 април ЦИК дефинира изискванията и реда за формиране на изборни секции отвън страната, в това число изискванията, реда и организацията за гласоподаване на българските жители отвън страната, и изпраща информация на Министерство на външните работи.

ЦИК афишира лист на местата отвън страната за изборите, в които на създадени до 5 години преди изборния ден избори, е имало формирана най-малко една изборна секция, в която са дали своят вот не по-малко от 100 гласоподаватели. За евровота гласуването ще е единствено в страните членки на Европейски Съюз. ЦИК би трябвало да разгласи описите не по-късно от 19 април.

Между 15 и 24 април партиите и обединенията подават в ЦИК заявление за регистрация за присъединяване в изборите за членове на Екологичен потенциал от България и/или за народни представители. Не по късно от 24 април ЦИК записва партиите и обединенията за присъединяване в изборите за членове на Екологичен потенциал от България, както и в изборите за народни представители.

Не по-късно от 29 април инициативните комитети подават заявление за регистрация в ЦИК за присъединяване в изборите за членове на Екологичен потенциал от България или в РИК за изборите за народни представители, написа Българска телеграфна агенция.

До 7 май партиите, обединенията и инициативните комитети вършат оферти до ЦИК за регистрация на кандидатски листи в изборите за членове на Екологичен потенциал и до РИК за парламентарните избори.

ЦИК дефинира посредством чоп следващите номера в бюлетините на партиите, обединенията и инициативните комитети за изборите за членове на Екологичен потенциал, надлежно на партиите и обединенията за изборите за народни представители, и ги афишира не по-късно от 8 май.

От 00:00 ч. на 10 май стартира предизборната акция, като тя ще завърши в среднощ на 7 юни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР