Централната избирателна комисия (ЦИК) откри обществена поръчка чрез договаряне без

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) откри обществена поръчка чрез договаряне без
Коментари Харесай

ЦИК откри обществена поръчка за обработка на резултатите от местния вот

Централната изборна комисия (ЦИК) откри социална поръчка посредством договаряне без авансово съобщение с предмет „ Възлагане на организацията и технологията на компютърната обработка на данните в ОИК и в ЦИК от гласуването, в това число от машинното гласоподаване, и издаването на Бюлетин на ЦИК с механически притежател за резултатите от изборите за  общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 година и при възможен втори тур ”. Това се показва в решение на ЦИК. 

ЦИК реши да се предложения „ Информационно обслужване ” АД за осъществяване на договаряния и подписване на контракт. 

Максималната планирана стойност на социална поръчка е в размер на 7 800 000 лв. без Данък добавена стойност или 9 360 000 лв. с Данък добавена стойност. „ Информационно обслужване ” АД следва да показа в детайли ценово предложение по типовете действия, които ще извършва.

Началният период за осъществяването на дейностите по компютърна обработка в ОИК и ЦИК на данните от протоколите на СИК и ОИК и от записващите механически устройства с данните от машинното гласоподаване. 

Предоставянето на ОИК на сканирани копия от протоколите на СИК би трябвало да се извърши не по-късно от пет часа след приемане и потвърждаване на последния секционен протокол, само че не по-късно от 48 часа от привършване на гласуването, според член 57, алинея 1, т. 39 от Изборния кодекс.

До пет часа след приемането на последния секционен протокол от ЦИК изпълнителят дава на ЦИК разпечатка с всички несъответствия на числовите данни сред базите данни, основани в ОИК и в ЦИК;

Крайният период за осъществяване на работата по подготовка, оформяне за щемпел на данните от гласуването и резултатите от локалния избор, отпечатването им в бюлетин на ЦИК с резултатите от изборите, в това число и на механически притежател, и предаването им в ЦИК, е не по-късно от 8 декември 2023 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР