Централната избирателна комисия (ЦИК) официално обяви имената на 17-те български

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) официално обяви имената на 17-те български
Коментари Харесай

ЦИК обяви новите евродепутати, след като заличи Пеевски и Карадайъ от списъка

Централната изборна комисия (ЦИК) публично разгласи имената на 17-те български евродепутати, които ще бъдат част от новия Европейски парламент. В петък на публична гала всички те получиха удостоверенията си, че са определени за членове на Европейския парламент (ЕП).

Това стана, откакто комисията заличи от листата с определените за евродепутати ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и медийния магнат Делян Пеевски. Двамата подадоха заявки ЦИК, че не желаят да бъдат обявявани за определени за членове на Европейския парламент.

Според окончателните резултати от евроизборите ГЕРБ има шестима евродепутати, Българска социалистическа партия - петима, Движение за права и свободи - трима, Вътрешна македонска революционна организация - двама, а " Демократична България " - един. В петък на публична гала всички те получиха удостоверенията си, че са определени за членове на Европейския парламент (ЕП).

От партията на Борисов за евродепутати бяха оповестени актуалният еврокомисар Мария Габриел, досегашните евродепутати Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел и Асим Адемов. Шестият, който отпътува за Брюксел, е Александър Йорданов, който беше претендент на съдружния сътрудник на ГЕРБ за тези избори – Съюз на демократичните сили и единственият нов човек от листата, влизащ в Европарламента.

" Лични цели нямам. Моите цели – това са целите на България, такива каквито успее да ги образува политиката на държавното управление и Съюз на демократичните сили “, сподели Йорданов откакто получи удостоверението си, че е определен за евродепутат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР