Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви Йордан Кръстанов за народен представител

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви Йордан Кръстанов за народен представител
Коментари Харесай

Фермерът Йордан Кръстанов от СДС става депутат на мястото на Вежди Рашидов

Централната изборна комисия (ЦИК) разгласи Йордан Кръстанов за депутат от 17-и МИР Пловдив - област на мястото на депутата от ГЕРБ- Съюз на демократичните сили Вежди Рашидов на съвещание през днешния ден.

 

Йордан Кръстанов до момента не е бил народен представител. Представен е като ръководител на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция и " притежател на неголяма стъклена оранжерия ".

Кръстанов бе трети в листата на ГЕРБ-СДС за Пловдивска област на последните парламентарни избори. Той е от квотата на Съюз на демократичните сили.

Коалицията завоюва безапелационно изборите в Пловдив област и вкара 3-ма депутати, като Кръстанов бе преместен с преференции от Младен Шишков /ГЕРБ/.

На 1 септември депутатите освободиха Вежди Рашидов като депутат. В началото на август Рашидов подаде оставка като ръководител на Комисията по просвета и медии и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, а по-късно и като народен представител.

Съгласно Конституцията предварителното преустановяване на пълномощията на депутат постоянно се постановява с решение на Народното събрание. Това може да се случи, когато националният представител е подал оставка или е налице влезнала в действие присъда, с която му е наложено наказване отнемане от независимост за съзнателно закононарушение, или когато осъществяването на наказването отнемане от независимост не е отсрочено, открита е неизбираемост или несъответственост, както и гибел.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР