Централната избирателна комисия (ЦИК) и Съветът за електронни медии (СЕМ)

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) и Съветът за електронни медии (СЕМ)
Коментари Харесай

ЦИК и СЕМ призовават за повече отговорност в отразяването на местните избори

Централната изборна комисия (ЦИК) и Съветът за електронни медии (СЕМ) подписаха съглашение за установяване правилата и параметрите на профилирания мониторинг, който Съвет за електронни медии да реализира по време на идната акция за локалните избори, планувани на 27 октомври.

От ЦИК са уверени, че ще получат цялостен профилиран мониторинг, отразяващ медийното показване на идните локални избори, планувани за 27 октомври. Освен това ЦИК ще работят с всички държавни органи, ангажирани с изборите.

Говорителят на ЦИК Стефка Стоева упорства за умерено и обикновено протичане на изборния развой, за повече отговорност, за съблюдаване на професионалните журналистически правила и правила. Тя чака акцията да бъде в синхрон с българското законодателство, да се съблюдава положителният звук, като пожела триумф на всички претенденти в идната локална конкуренция за кметските постове.

Установени са 18 нарушавания на партии и обединения в предизборната акция на европейските избори през май месец. 34 нарушавания са осъществени от медии, регистрираха от ЦИК за миналите към този момент евроизбори.

Утре ще бъде извършена и една среща със соствениците и представители на медиите за това какво е било установено на предходните избори.

Председателят на Съвет за електронни медии София Владимирова се надява изборите за кметове и общински съветници да бъдат удобни за всички хора в столицата. Тя има вяра, че изборите могат да преминат в спокойна атмосфера в сходство със законите, които ги контролират.

Голямата степен на въздействие, която оказват медиите като четвърта власт, е огромна степен на отговорност за идните локални избори, съобщи шефът на Съвет за електронни медии.

" Бъдете виновни към работата си и спазвайте всички морални правила на журналистическата специалност ", прикани Владимирова представителите на медиите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР