Централната избирателна комисия разпореди в две секции в Благоевград да

...
Централната избирателна комисия разпореди в две секции в Благоевград да
Коментари Харесай

В секции в Благоевград занесли грешни машини, после доставчикът ги отнесъл, ще гласуват само на хартия

Централната изборна комисия разпореди в две секции в Благоевград да се гласоподава единствено с хартия. Причината е, че машини са били изнесени и отпътували „ в незнайна посока “.

Рано тази заран ръководителят на ОИК Мартин Бусаров изясни случая на специфична конференция по тематиката.

„ Направени са три обособени инспекции по този сигнал, а резултатът открива, че в секция №5 е доставена машина, която не е за тази СИК. При определяне на тази разлика лицето, което дава отговор за превоза от компанията снабдител на машините, подхваща изнасянето на машината от изборната секция без ескорт. Проверката открива, че машината е превозена до секция №21 в детска градина „ Вечерница “, а машината от секцията в детското заведение е превозена до секция №5, още веднъж без ескорт. Това единствено по себе си основава подозрения дали не е въздействано по някакъв метод на тези машини, защото експлицитните инструкции са тези машините да се транспортират по график и с защита от органите на Министерство на вътрешните работи “, описа Бусаров, предава Българска телеграфна агенция.

„ На 04.11.2023г. в ОИК Благоевград постъпи жалба-сигнал (...). В сигнала се твърди за непозволено изнасяне на СУЕМГ (т.е. устройства) от секционно помещение, находящо се в град Благоевград, в постройката на СУИЧЕ „ Св.Климент Охридски " и превозването му в незнайна посока, без полицейски конвой. Същият сигнал е подаден до ОД на Министерство на вътрешните работи Благоевград, както и пред ЦИК. След инспекция и определяне на събитията по сигнала, в ОИК Благоевград се получи писмо от ЦИК (...). С писмото се дават инструкции на съображение чл.269 от Изборния кодекс, към ОИК Благоевград, да вземе решение в избиратепни секции №010300005 и №010300021 гласоподавателите да гласоподават единствено с хартиена бюлетина “, се споделя в решението на общинската изборна комисия.

Разпитани са водачът и техникът, превозвали машините, както и ръководителите на секционните комисии и представителите на Министерство на вътрешните работи, които охраняват секциите.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР