Централната избирателна комисия обяви списъка с избраните народни представители в

...
Централната избирателна комисия обяви списъка с избраните народни представители в
Коментари Харесай

ЦИК обяви пълния списък с имена на депутатите в новия парламент

Централната изборна комисия разгласи листата с определените народни представители в 47-ото Народно заседание. Кандидатите за народни представители, определени в два многомандатни изборни региона, са длъжни в еднодневен период от узнаването документално да заявят в Централната изборна комисия в коя листа желаят да останат определени.

Целият лист можете да разгледате.

В случай че претендентът не подаде документално заявление в този период, ЦИК го афишира за определен за депутат от изборния регион, в който първо е регистриран за претендент за депутат.

Припомняме, че седем политически сили ще изпратят свои представители в 47-ия парламент. Победителят на вота - " Продължаваме Промяната " ще има 67 народни представители, ГЕРБ-СДС пък ще разчитат на 59 свои депутати, Движение за права и свободи ще седнат на 34 банки, Българска социалистическа партия на 26. " ИТН ", които в предходния парламент бяха с най-вече депутати, в този момент имат - тъкмо 25. 16 са местата за " Демократична България ", а най-малките - " Възраждане " ще пишат закони с 13 депутати.

TrafficNews към този момент ви осведоми кои са имената на депутатите от 16 и 17 РИК на Пловдив, които взимат места в Парламента.

Разпределението на мандатите е следното: от Пловдив град – 4 за „ Продължаваме промяната”; 3 – ГЕРБ, по 1 – Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия, „ Демократична България” и „ Възраждане”. В Пловдив област: 3 -„ Продължаваме промяната”; 3 – ГЕРБ, 2 – БСП; по един – Има Такъв Народ, Движение за права и свободи и „ Възраждане”.

В съвсем всички листи има определени депутати от два изборни региона, както водачите, по този начин и претенденти, които са обратно в листите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР