Централната избирателна комисия обяви списъка с избраните депутати в 47-ото

...
Централната избирателна комисия обяви списъка с избраните депутати в 47-ото
Коментари Харесай

Официално от ЦИК: Ето кои сядат в новия парламент

Централната изборна комисия разгласи листата с определените депутати в 47-ото Народно заседание.

Имената на всички национални избраници

Кандидатите за народни представители, определени в два многомандатни изборни региона, са длъжни в еднодневен период от узнаването документално да заявят в Централната изборна комисия в коя листа желаят да останат определени, гласи още решението на ЦИК.

Еднодневният период стартира да тече от второто по ред издание на решението на ЦИК на интернет страницата на комисията и в бюлетина на Българска телеграфна агенция.

Заявлението би трябвало да е в писмена форма, саморъчно подписано и следва да постъпи в комисията в оповестения период.

В случай че претендентът не подаде документално заявление в този период, ЦИК го афишира за определен за депутат от изборния регион, в който първо е регистриран за претендент за депутат.

Както е известно към този момент, 7 са политическите обединения и бъдещите парламентарни групи в 47-ия парламент.

Най-много депутати ще имат спечелилите на изборите " Продължаваме промяната " - 67.

Вторите ГЕРБ/СДС остават с 59 народни представители. Движение за права и свободи са трети с 34 депутати, а Българска социалистическа партия ще имат 26 народни представители. Само с един народен представител по-малко ще бъде групата на " ИТН " - тя ще се състои от 25 парламентаристи.

16 ще бъдат депутатите на " Демократична България ", а последните, които затварят листата от прекрачили прага на 4-процентовата преграда, са националните избраници от " Възраждане ", които са общо 13 на брой.

Към момента наподобява, че няма да има проблем с образуването на ръководещо болшинство, защото четирите партии, които договарят, имат нужните 134 гласа при най-малко 121, които са нужни за такова.

Предстои да забележим онлайн дали обаче дефинитивно Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България ще подпишат съдружно съглашение и дали бъдещата коалиция ще остане в този състав.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР