Централната избирателна комисия на Русия отхвърли кандидатурата за президент на

...
Централната избирателна комисия на Русия отхвърли кандидатурата за президент на
Коментари Харесай

Руската ЦИК отказа да регистрира Навални

Централната изборна комисия на Русия отхвърли кандидатурата за президент на Русия на Алексей Навални , заради липса на пасивни изборни права, оповестява " Инрефакс ".

За това решение са дали своят вот 12 членове на ЦИК, един от тях, Николай Левичев, е отказал да взе участие в гласуването.

От своя страна Навални на среща с ЦИК съобщи, че има право да отиде на изборите, и отбелязва, че съставлява " голям брой гласоподаватели ".

" Можете да се отнесете с подигравка, можете и без подигравка. Но сигурно мога да кажа при такова решение на ЦИК, че недопускането ми би изключило милиони хора от тези избори и ще изключи и милиони хора от цялата политическата система , тъй като няма да им даде опция да вземат участие на избори въобще ", разяснява Навални.

Той декларира, че има намерение да апелира решението на Централната изборна комисия в Конституционния съд.

 Навални внесе иск против Путин
Навални внесе иск против Путин

Заради опитите на управляващите да му попречат да взе участие в президентските избори...

" Струва ми се, че Централната изборна комисия и персонално Памфилова даже не се пробваха да обяснят, че решението не е политически стимулирано ", добавя той.

Ръководителят на ЦИК Ела Памфилова разяснява още през лятото, че Навални няма късмет да бъде регистриран на президентските избори заради неговото подсъдност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР