Централната избирателна комисия има пълното съдействие на служебния кабинет по

...
Централната избирателна комисия има пълното съдействие на служебния кабинет по
Коментари Харесай

Нейкова: Главчев ни увери, че служебният кабинет ще съдейства на ЦИК


" Централната изборна комисия има цялостното подпомагане на служебния кабинет по въпросите, свързани с организацията и подготовката на изборите. Уверение за това ЦИК получи от Димитър Главчев. Това сподели ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова

Тя добави, че организацията на ЦИК е почнала още от момента, от който стана ясно, че България я чакат два типа избори, без значение от това, че не са имали задоволително информация дали изборите ще са на една или на разнообразни дати.

" ЦИК прави всичко допустимо да приема своите решения в точния момент, тъй че всички гласоподаватели, участници в изборите да бъдат осведомени със своите права, отговорности и организацията на изборния развой ", сподели тя.

Редовните брифинги на ЦИК ще се организират всеки вторник от 14 часа, като Росица Матева, заместник-председател и приказвал на ЦИК, ще показва информацията, която интересува медиите, жителите и участниците в изборния развой.

Матева прикани всички лица, участващи в изборния развой и членове на РИК и СИК да работят по този начин, че всички български жител да могат да гласоподава по този начин, както подсигурява Конституцията.

Тя разгласи, че на изборите имат право да гласоподават тези български жители, които са навършили към определения ден 18 година, не са лишени от независимост, имат регистриран непрекъснат или сегашен адрес на територията на България или на друга държава-членка на Европейски Съюз.

От своя страна заместник-председателят на Централна изборна комисия и представител Росица Матева осведоми, че 31 районни изборни комисии ще има за изборите 2 в 1 на 9 юни. И за двата избора ще работи по една комисия. До момента за 7 районни комисии има единодушие, за останалите ЦИК ще реши по какъв начин да назначи управлението на тези сформира.

Матева заяви, че до момента една партия е подала своите документи за присъединяване в изборите на 9 юни.

Зам.-председателят и представител заяви, че печатницата на Българска народна банка към този момент разполага с спомагателна машина, която да отпечата ролките за машинното гласоподаване.

фотография: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР