Централната избирателна комисия е приела за сведение жалбата на БСП

...
Централната избирателна комисия е приела за сведение жалбата на БСП
Коментари Харесай

Жалбата на БСП за обиколките на Борисов с джипа в кампания е оставена без решение

Централната изборна комисия е приела за сведение жалбата на Българска социалистическа партия за пропагандата на премиера Бойко Борисов в страната от началото на предизборната акция. Причината - нито едно от двете решения не е събрало 2/3 от гласовете в комисията, които са общо 20.

В понеделник Българска социалистическа партия разгласи, че ще сезира Централната изборна комисия поради, по време на които съгласно социалистите той пропагандира с държавен запас.

Според Изборния кодекс министър-председателят не е задължен да излиза в отпуск за акцията, въпреки и да е претендент за народен представител, само че няма право да употребява обществен запас за пропагандата, в това число и държавния джип. Санкцията е от 3 до 15 хиляди лева

От 5 март Бойко Борисов обикаля из страната, само че във фейсбук не са се появявали видеа дали кара джипа на Националната работа за защита, който кара по принцип. От Българска социалистическа партия не оповестяват какви образци дават в жалбата си.

Днес представителите на Централната изборна комисия оповестиха, че тя е призната за сведение, тъй като нито решението да бъде наложена глоба на премиера, нито противоположното е събрало нужните гласове.

Според социалисти жалбата е гледана късно вечерта, а претендентът за народен представител от Българска социалистическа партия Вяра Емилова разгласи, че съвещанието тогава напущат представителите на Движение за права и свободи, " Демократична България " и НФСБ, до момента в който тези на Българска социалистическа партия гласоподават " за ", а останалите - " срещу ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР