Централната банка на Китай започна да тества официална цифрова (дигитална)

...
Централната банка на Китай започна да тества официална цифрова (дигитална)
Коментари Харесай

Китай започна да тества дигитална валута

Централната банка на Китай стартира да тества публична цифрова (дигитална) валута. Азиатската страна има проект да сътвори виртуална платежна система, осведоми индийската организация PTI.

Институтът за изследване на цифрова валута към Народната банка на Китай разгласи, че изследват и създават публична китайска цифрова валута, наречена DC/EP (дигитална валута/ електронно плащане). Институтът добавя, че организира пилотни проби в четири обитаеми места.

Тестовете са организират в няколко банки и след това ще се разшири обсегът с усъвършенствана технология и система. Впоследствие повече банки ще вземат участие в тестването на DC/EP за възстановяване на технологията, сигурността и стабилността на платежното средство.

Земеделската банка на Китай, една от четирите огромни държавни банки, тества DC/EP в четирите града с приложение, което е пуснато от предходната сряда.

Двама играчи ще има на бъдещите проби - банките и телекомуникационните компании.

Китай възнамерява обществото да стартира да употребява суверенна цифрова валута от края на тази година. Общият размер на цифровата валута в страната може да доближи 1 трилион юана (140 милиарда щатски долара) през идващите години, което е равнозначно на дигитализиране на към 1/8 от кеша на Китай.

За съпоставяне общата пазарна капитализация на криптовалутите, в това число и на bitcoin, е към 200 милиарда $.

" Facebook " се пробва да наложи плана си " Либра " за нова валута в интернет ерата, само че на този стадий очакванията на софтуерната компания са попарени от държавните регулатори. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР