Централната банка е поискала от руските кредитни институции списъци на

...
Централната банка е поискала от руските кредитни институции списъци на
Коментари Харесай

Руските банки задължени да предадат списъци с подлежащи на мобилизация служители

Централната банка е поискала от съветските кредитни институции описи на чиновници, които подлежат на частична готовност и дават отговор на изискванията за призоваването им. Това оповестява " Комерсант ", базирайки се на източници.

Искането е изпратено до всички редовно значими банки - към 100 кредитни институции и банкови групи. Изискано е да изпратят формираните от тях описи до 28 септември. Застрахователните компании също започнаха да сформират описи за готовност на чиновниците си, сподели един от събеседниците на вестника.

Няма лист с вакантни длъжности, подлежащи на отсрочване от частична готовност, прецизират два източника на изданието. Като съществени критерии за изключения са посочени единствено висшето обучение на служителя и сериозната значимост на работата му.

Според вицепрезидента на Асоциацията на банките на Русия (ADB) Алексей Войлуков банките, до които е изпратено настояването, са определени след среща, извършена при започване на седмицата с първия заместник-председател на Банката на Русия Дмитрий Тулин.

По оценка на Централната банка не повече от 30 % от личния състав на кредитната институция може да бъде включен в листата на чиновниците, подлежащи на запазване.

Към момента в Русия има 361 кредитни институции, а броят на банковите чиновници е над 600 000 души, прецизира " Комерсант ". Източник на изданието показва, че от петте най-големи съветски банки във всяка минимум хиляда чиновници официално попадат под готовност.

По-рано ръководителят на съветската Централната банка Елвира Набиулина съобщи, че чиновници на банки и финансови организации, заети в сериозни браншове и отговарящи за заплащанията и сетълментите, събирането, работата и отбраната на осведомителните системи, нямя да подлежат на готовност. Също по този начин мобилизацията няма да засегне чиновниците, които работят на позиции, изискващи наряди и тези, които работят с популацията и предприятията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР