Централна кооперативна банкаАД (ЦКБ), една от водещите финансови институции в

...
Централна кооперативна банкаАД (ЦКБ), една от водещите финансови институции в
Коментари Харесай

Централна кооперативна банка интергира Apple Pay и за клиентите си с VISA

Централна кооперативна банкаАД (ЦКБ), една от водещите финансови институции в региона на retail услугите на българския банков пазар, към този момент дава електронния портфейл на Apple Pay на картодържателите си с издадени дебитни и кредитни карти VISA.

Това е по-безопасен и личен метод за осъществяване на преводи, с който се предотвратява предаване на физическата карта на друго лице, допиране на бутон или боравене с пари в брой, а технологията, която дава iPhone, подсигурява сигурността при осъществяване на всяка трансакция.

Всичко, което би трябвало да създадат клиентите, е да приближат своя iPhone или Apple Watch до POS терминала, с цел да осъществят безконтактно заплащане. Всяка покупка от Apple Pay е сигурна, защото процесът на автентикация се прави с лицево различаване (Face ID), пръстов отпечатък (Finger print) или ключова дума на устройството, както и с еднократен неповторим динамичен код за отбрана.

Apple Pay се приема в разнообразни обекти като хранителни магазини, аптеки, таксита, заведения за хранене, кафенета, магазини и на доста други места.

Клиентите също по този начин могат да употребяват Apple Pay на iPhone, iPad и Mac, с цел да създадат по-бързо и по-удобно покупки в приложения или Safari браузъра, без да се постанова да основават сметки или да вкарват неведнъж информация за доставки и фактури.

Apple Pay улеснява заплащането при доставка на храна и хранителни артикули, онлайн извършване на покупки, градски превоз, паркинг и други. Apple Pay също може да се употребява за осъществяване на заплащания в приложения на Apple Watch.

Сигурността и поверителността са в основата на Apple Pay. Когато клиентите на ЦКБ употребяват своята VISA кредитна или дебитна карта с Apple Pay, действителните номера на картите им не се съхраняват както на устройството, с което заплащат, по този начин и на сървърите на Apple и при търговците.

Вместо това се генерира неповторим акаунт номер на устройството (Device Account Number), който се криптира и съхранява несъмнено в Secure Element - сертифициран чип по промишлен стандарт, основан за безвредно предпазване на платежната информация в устройството.

Настройките за активиране и прилагане на Apple Pay са лесни за приложимост. Всичко, което би трябвало да направи всеки притежател на iPhone, е да отвори приложението " Wallet ", да допре " + " и да следва стъпките за прибавяне на кредитни или дебитни карти на ЦКБ. След като клиентът добави картата си към iPhone, Apple Watch, iPad и Mac, той може незабавно да стартира да употребява Apple Pay на това устройство.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР