Централата на Хамас в град Хан Юнис в южната част

...
Централата на Хамас в град Хан Юнис в южната част
Коментари Харесай

Израел твърди, че е ударил база на Хамас

Централата на " Хамас " в град Хан Юнис в южната част на линията Газа е била ударена от силите на Израел, разгласи представителят на силите за защита на Ерусалим Даниел Хагари. 

" По време на сухопътна интервенция в Хан Юнис израелските сили за отбрана нападнаха централата на " Хамас " в центъра на града, включително и командния център на разузнаването на палестинското придвижване ", твърди той, само че Българска телеграфна агенция прецизира, че информацията не може да бъде доказана от самостоятелен източник.

Израел подозира, че водачът на " Хамас " в линията Газа - Яхия Синуар, се укрива в тунели под Хан Юнис.

Израелските сили оповестиха, че са в развой по вдишване на контрола върху северната част на Газа, откъдето стартира израелската атака. Там армията е фокусирала напъните си върху региона на Дардж Туфах, където е последният забележителен бастион на " Хамас " в северната част на Газа.

Вчера израелските сили също по този начин завършиха широкомащабна офанзива по цели на " Хизула " в Ливан, покрай границата с Израел, съобщи военният представител. Там са били отстранени три терористични кафези, разясни той и добави, че армията ще продължи да нападна позиции на " Хизбула " в Южен Ливан.

" Южните региони на Ливан няма да се върнат към това, което те всекидневно бяха ", съобщи Хагари. Той добави, че 80 % от изстреляните от " Хизбула " ракети в петък са паднали на ливанска територия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР