Центърът за разделно събиране и временно съхранение на опасни отпадъци

...
Центърът за разделно събиране и временно съхранение на опасни отпадъци
Коментари Харесай

Център за разделно събиране и временно съхранение на опасни отпадъци от бита започва работа в Разград

Центърът за разделно събиране и краткотрайно предпазване на рискови боклуци от бита в Разград стартира да приема боклуци от 15 юли, оповестиха от общинската администрация.

Площадката е построена по план " Проучване и създаване на пилотни модели за екологосъобразно събиране и краткотрайно предпазване на рискови битови боклуци от семействата ", който се осъществя от Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда. Финансирането е обезпечено от Българо-швейцарската стратегия за съдействие.

Центърът се намира на ул. " Костур " 28. Опасните боклуци от бита ще се събират в 11 контейнера с общ потенциал 25 тона. Във всеки резервоар краткотрайно ще се съхраняват разнообразни типове рискови домашен боклуци. Предаването им ще се прави в мобилни пунктове, които ще посещават по авансово разгласен график обитаемоте места от община Разград.

В регионалния град за събиране на отпадъците са планувани шест преносими пункта в разнообразни региони на Разград. Отпадъците могат да се предават и на място в Центъра.

След като се изпълнят контейнерите, наличието им ще бъде превозено за следващо неутрализиране от профилирана компания.

Предстоят и диалози за подписване на контракти с останалите общини от Разградска област, с цел да могат техните поданици също да употребяват услугите на Центъра за разделно събиране и краткотрайно предпазване на рискови боклуци от бита в Разград, допълват от общината.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР