Центърът за прогнозиране на бури към Националната метеорологична служба на

...
Центърът за прогнозиране на бури към Националната метеорологична служба на
Коментари Харесай

Метеоролозите предупредиха за риск от опасни бури и торнада в Средния Запад и южната част на САЩ

Центърът за прогнозиране на стихии към Националната метеорологична работа на Съединени американски щати прикани хората в елементи от Средния Запад и някои южни щати да се приготвят за рисково време през днешния ден, защото има риск от формиране на торнадо по места, съобщи Асошиейтед прес.

Атмосферните условия ще са сходни на тези преди седмица, когато унищожителен смерч лиши живота на минимум 21 души в щата Мисисипи, се споделя в изказването.

Гръмотевични стихии може да провокират мощни градушки, чакат се и мощни пориви напразно и торнада на доста места, предизвести Центърът за прогнозиране на стихии.

Най-голям е рискът за градовете Мемфис, Тенеси, Литъл Рок, Джоунсбъро в щата Арканзас, както и Де Мойн и Сидър Рапидс в щата Айова. Хората, живеещи в източната част на Айова, западната и северната част на Илинойс, Мисури и Арканзас, обаче също би трябвало да бъдат готови, сподели Виктор Генсини, учител по метеорология в Университета на Северен Илинойс и специалист по торнадо. " Ще има доста гръмотевични стихии... торнада, разрушителни ветрове и мощни градушки ", съобщи той.

Метеоролозите поучават хората в тези региони да се запасят със артикули от първа нужда, да се приготвят за спиране на електрозахранването, да заобикалят престой тук-там, където може да паднат дървета или мощна градушка, и да паркират колите си в гаражи, в случай че е допустимо. 

Лошото време може да засегне и Чикаго, където синоптиците предизвестиха за " относително рядка, сериозна опасност от тежки метеорологични условия ", в това число мощни ветрове, торнадо и мощна градушка.

Университетът на Айова анулира петъчното празненство за почитатели, които са възнамерявали да гледат там мача от финалната четворка по баскетбол за дами с тима на Южна Каролина. Решението е взето, защото не се знае по кое време регионът може да връхлетян от неприятно време и стихия, изясни заместник-директорът за спортните действия Мат Хендерсън, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР