Центърът за градска мобилност (ЦГМ) пуска експресен автобус към Витоша

...
Центърът за градска мобилност (ЦГМ) пуска експресен автобус към Витоша
Коментари Харесай

Пускат експресен автобус до Витоша за лятото

Центърът за градска подвижност (ЦГМ) пуска експресен рейс към Витоша през лятото. Увеличават се колите по част от линиите на публичния превоз в София. Това оповестиха от пресцентъра на ЦГМ.

Нова линия - експресен рейс № 163, пуска Центърът за градска подвижност към планината Витоша през летните почивни дни. Експресът ще добавя съществуващия рейс № 63, който ще се движи по маршрута си, както и сега от понеделник до неделя.
Бързата линия ще работи през съботите и неделите, както и всички празнични дни, от 1 юли до 17 септември 2017 година Чрез нея времето за пътешестване ще бъде кратко с близо 10 минути, защото експресната линия няма да стопира на всички спирки по линията на 63, а единствено на най-оживените. Това са: „ бул. Цар Борис III “, сп. „ ж.к. Красно село “, сп. “Ул. Тодор Каблешков “, сп. „ НИМ “, сп.„ Кв.Бояна “, сп. “Бялата чешма “, сп. “Тихия ъгъл “, сп. “Дендрариум “, сп. “Златните мостове “. Първият курс е в 6.34 ч. в посока бул. „ Цар Борис “ – „ Златните мостове “.

Последен противоположен курс от Витоша към града ще има в 19.45 ч.
Във върховите по натоварване летни съботи и недели, ЦГМ планува повече коли и по линия № 66, която е по маршрута от Зоопарка до хотел „ Морени “. Автобусите ще се движат в период от 30 до 45 мин. от 1 юли до 17 септември, според от часовия пояс денем. В 7.30 часа през уикендите е първият курс в посока от Зоопарка към хотел „ Морени “, финален курс в противоположната посока е в 18.00 часа.
Целта на смяната е да се даде опция на повече хора да стигат по-бързо и комфортно до планината през летните месеци. Това е и част от политиката на Центъра за градска подвижност за комфортен и желан публичен превоз.

ЦГМ се съобрази с настояванията и сигналите на пасажерите и усилва колите по част от линиите. От 5 юли повече коли ще се движат по автобусна линия 11, 120 и 604. Също от тази дата, 5 юли, се възвръща зимното разписание за рейсовете с номера 73 и 67. Вече е върнато зимното разписание за делничните дни на трамвайните линии с номера 5, 7 и 22 А. От през днешния ден, 28.06, по линията на рейс 111 е повишен броя на транспортните средства с две целодневни коли за делник, а във върхов интервал ще се движат 6 броя съчленени рейса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР