Ценностите на машинното гласуване изрази председателят на ДПС Мустафа Карадайъ

...
Ценностите на машинното гласуване изрази председателят на ДПС Мустафа Карадайъ
Коментари Харесай

ДПС посочи ценностите на машинния вот

Ценностите на машинното гласоподаване изрази ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на съвещания за изборите при президента Румен Радев.

Движение за права и свободи считаме, че имаме и опита, и експертизата на тематика машинното гласоподаване, сподели Карадайъ. Той напомни срещата при Радев преди една година, на която Движение за права и свободи прикани да се  дефинират първо задачите, които желаеме да реализираме с включване на машини в изборния развой.

Позволихме си тогава да дефинираме три равнопоставени цели. Първата бе казусът с огромния брой недействителни гласове. Включването на машини в изборния развой би трябвало да има за цел минимизиране броя на недействителните гласове, сподели Карадайъ.
Втората цел е да ограничим субективния детайл в броенето на гласовете, с цел да се увеличи доверието в резултатите от изборите, добави той.
Третата цел е да се постави края на големия брой сбъркани, поправяни, надраскани секционни протоколи с ред неточности в тях, които в допълнение ерозират доверието в резултата от изборите, сподели Карадайъ.

Още преди една година, когато изложихте тези цели, аз сподели, че президентската институция ги поддържа напълно, сподели Румен Радев.

От страна на Движение за права и свободи в консултациите вземат участие зам.-председателят ан Движение за права и свободи и парламентарната й група Йордан Цонев и зам.-председателя на ПГ на Движение за права и свободи и член на управлението Хамид Хамид.

Очаквайте детайлности!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР