Цените в България се вдигат бързо нагоре и протяжно, когато

...
Цените в България се вдигат бързо нагоре и протяжно, когато
Коментари Харесай

Георги Ангелов: КЗК трябва да се събуди

" Цените в България се подвигат бързо нагоре и протяжно, когато би трябвало да вървят надолу. Този " резултат " е обвързван с незадоволително конкурентния пазар и великодушното разпределяне на пари на калпак за обезщетения. Това изкривява метода, по който работи системата. Защо компенсираме инфлацията на тези, които я основават? Тази поддръжка трябваше да се дава при изискване и с приемане на съответни задължения ", разяснява пред Георги Ангелов, старши икономист на " Отворено общество ". И добави, че се мислят скъпи ограничения, които са неработещи.

" Когато нарастнаха зърното и токът, имаше съображение да нарастне и хлябът. Но тези фактори през днешния ден ги няма. Няма и Данък добавена стойност върху хляба. Затова би трябвало той да поевтинее. Ето това е един образец. Мерките би трябвало да са ориентирани към тези, които страдат, а не да бъдат индиректни през разнообразни медиатори и да не стигат до тези, които би трябвало да подкрепят ".

Ангелов уточни, че Комисията за защита на конкуренцията би трябвало да се разсъни, тъй като това е законният орган, който има пълномощията да проверява и да санкционира с санкции:

" Това би трябвало да бъде задача номер 1 за Народното събрание - да се изберат читави хора, които да задвижат този орган ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР