Цените на винетките няма да се увеличат заради тол систематаЦените

...
Цените на винетките няма да се увеличат заради тол систематаЦените
Коментари Харесай

Не бързайте да сваляте винетните стикери от автомобилите

Цените на винетките няма да се усилят поради тол системата Цените на винетките няма да се усилят след въвеждането на тол системата от началото на идната година, удостовери ръководителят на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) Светослав Глосов при представянето на системата в офиса на изпълнителя австрийската компания " Капш Солюшънс ".

Днес бяха показани методите, по които водачите ще могат да купуват новите електронни винетки , които влизат в действие от 1 януари 2019 година Електронната винетка ще е нужна за леките коли и транспортните средства до 3,5 тона от терминал за самообслужване.
 
Шофьорите, които имат годни винтени стикери за новата година , ще би трябвало да обръщат хартиените си винетки в електронни . Подмяната ще може да бъде направена от средата на месец декември 2018 година доникъде на януари 2019 година
 
Шофьорите, които не са конвертирали хартиените си винетки в електронни, обаче също няма да бъдат считани за извършители , стана ясно при показване на системата през днешния ден. Контролният орган, които ревизира валидността на винетката, на място единствено за минути ще конвертира стикера в електронен.
 
 БГНЕС-->

Общо 500 ще са терминалите за самообслужване , от които водачите ще могат да купят желаната от тях електронна винетка. Те ще бъдат ситуирани по главните пътни посоки и граничните пунктове.

За улеснение на водачите терминалите ще оперират на осем езика - български, британски, немски, гръцки, румънски, сръбски, турски и съветски. Когато платят, те ще получават хартиена квитанция и генерирано автоматизирано електронно удостоверение.
 

Освен от терминал за самообслужване, електронна винетка ще може да се купи от уеб портал и от мобилно приложение , които сега се създават. Шофьорите ще могат да се снабдят с винетка и като посетят както и до момента офис от разпространителската мрежа. На служителя те ще би трябвало да показват номера на автомобила и да уточнят периода на винетката, която избират.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР