Цените на петрола в петък се повишиха с 4%, след

...
Цените на петрола в петък се повишиха с 4%, след
Коментари Харесай

Петролът скочи рязко след затягането на американските санкции

Цените на петрола в петък се покачиха с 4%, откакто Съединени американски щати стегнаха глобите против износа на съветски петрол. С това решение на Вашингтон се ускоряват опасенията за доставките на към този момент мощно разбалансирания енергиен пазар, написа CNBC.

Фючърсите на интернационалния референтен вид Брент с доставка през декември се търгуваха с 3.9% по-високо при 89.34долара за барел към 13.45 ч. българско време. Фючърсите на западнотексаския недопечен нефт (WTI) се покачиха с 4.1% до 86.28 $ за барел.

Докосването на границата от 90 $ идва, откакто в четвъртък Съединени американски щати постановиха наказания на две корабни компании, които съгласно тях нарушават горната ценова граница петрола, наложена от Г-7 – механизъм, предопределен да поддържа доставките на съветски петрол на пазара, само че в това време да ограничи финансирането на войната на Кремъл.

Това деяние акцентира уговорката на Министерството на финансите с неговите интернационалните сътрудници за отговорно понижаване на облагите на съветското държавно управление от нефт и ограничение на съветската военна машина “, се споделя в изказване на Министерството на финансите на Съединени американски щати.

Г-7, Австралия и Европейски Съюз вкараха горна граница на цената на съветския нефт от 60 $ за барел на 5 декември предходната година. Това пристигна дружно с решението на Европейски Съюз и Обединеното кралство да наложат възбрана върху вноса по море на съветски недопечен нефт.

По това време се смяташе, че ограниченията съставляват най-значимата стъпка за ограничение на приходите от експорт на изкопаеми горива, които финансират войната на Русия в Украйна.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР