Цените на петрола в четвъртък се понижават, след повишението в

...
Цените на петрола в четвъртък се понижават, след повишението в
Коментари Харесай

Цените на петрола отново се понижават

Цените на петрола в четвъртък се намаляват, след покачването в сряда вследствие на данните за спад на запасите от петрол в Съединени американски щати за втора поредна седмица, сочат данните от търговията.

Влияние върху пазара оказват влошените вероятности за възобновяване на международната стопанска система и надлежно търсенето на нефт заради възобновяването на растежа от инфектираните от ковид в света.

Според данните на министерство на енергетиката на Съединени американски щати, оповестени в четвъртък, комерсиалните ресурси от нефт в страната през предходната седмица са спаднали с 1,64 млн. барела – до 494,41 млн. барела. Резервите от бензин са се намалили с 4,03 млн. барела до 227,5 млн. барела. Търговските ресурси от дестилати са намалели с 3,36 млн. барела – до 175,94 млн. барела.

Стойността на ноемврийските фючърси за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures тази заран тази заран стартира със спад до равнище от 41,36 $ за барел, което е с 0,41 $ или с 0,98 % под цената при затварянето на предходната сесия. Малко по-късно обаче Brent се възвърне до 41,65 $ за барел. В сряда фючърсите нарастнаха до 41,77 $ за барел.

Цената на фючърсите за ноември за петрола вид WTI на нюйоркската борса (NYMEX) първо се намалиха до 39,42 $ за барел, само че по-късно се възвърнаха и се търгуват на равнище от 39,72 $ за барел. Вчера фючърсите нарастнаха до 39,93 $ за барел.

Цените на петрола, съгласно анализаторите, ще останат под напън, защото пазарът е доста сензитивен към обстановката обвързвана с разпространяването на ковид и ограничаващите ограничения, които вкарват другите страни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР