Цените на петрола се повишиха в ранната търговия във вторник,

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия във вторник,
Коментари Харесай

Петролът започва новия месец с ръст на фона на по-слабия долар

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия във вторник, откакто по-слабият щатски $ компенсира разширението на ограничаващите ограничения против разпространяването на COVID-19 в Китай, които породиха опасения от закъснение на търсенето на гориво във втория по величина консуматор на нефт в света, съобщи Ройтерс.

Към 9:00 часа българско време сортът Брент нарастна с 1,39 $, или 1,50%, до 94,20 $ за барел. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 1,25 $, или 1,44%, до 87,78 $ за барел. Двата сорта поевтиняха надлежно с 1% и 1,6% в миналата сесия..

Двата бенчмарка приключи месец октомври с покачване, което е първия им месечен растеж от май насам, откакто Организацията на страните експортьорки на нефт и нейните съдружници, в това число Русия, споделиха, че ще понижат добива с 2 милиона барела дневно.

„ Цените на петрола понижиха ранните загуби, защото щатският $ отслабна, а главните световни фондови пазари записаха покачвания в днешната азиатска сесия преди решението за лихвените проценти на Федералния запас на Съединени американски щати по-късно тази седмица “, сподели анализаторът на CMC Markets Тина Тенг.

Зелените пари се отдръпнаха във вторник от едноседмичен връх по отношение на кошница от водещи валути, до момента в който търговците проучиха какво обръщение ще създадат чиновниците на Фед на срещата в сряда.

По-слабият $ прави петрола по-евтин за притежателите на други валути и нормално отразява по-големия инвеститорски вкус за рискови активи.

„ Предстоящите съкращения на добива на нефт на ОПЕК+ и данните за рекордния експорт на нефт от Съединени американски щати също поддържат цените на петрола “, сподели Тенг.

В понеделник ОПЕК повиши  прогнозите си за международното търсене на нефт в средносрочен и дълготраен проект, като съобщи, че са нужни 12,1 трилиона вложения до 2045 година, с цел да се отговори на това търсене, макар предхода към възобновими енергийни източници. Според ОПЕК търсенето на нефт ще доближи до 103 млн. барела дневно през 2023 година, което е растеж с 2,7 млн. барела на ден по отношение на тази година. 

Ограниченията против COVID-19 в Китай постановиха краткотрайното затваряне „ Шанхай Дисниленд “ в понеделник и провокираха терзания от по-ниско търсене на гориво в най-големия вносител на недопечен нефт в света, защото той продължава да поддържа своята политика за нулев Коронавирус.

Строгите пандемични ограничавания доведоха до спад на фабричната интензивност в Китай през октомври и до понижаване на вноса от Япония и Южна Корея.

Добивът на нефт в Съединени американски щати се повиши до близо 12 милиона барела дневно през август, най-високото равнище от началото на пандемията от COVID-19, макар че шистовите компании обявиха, че не чакат производството да се форсира през идващите месеци.

Това евентуално ще докара до повишаване на запасите от недопечен нефт в Съединени американски щати през седмицата до 28 октомври с към 300 хиляди барела, сподели авансово изследване на Ройтерс, до момента в който запасите от екстракт и бензин се чака да намалеят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР