Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в петък,

...
Цените на петрола се повишиха в ранната търговия в петък,
Коментари Харесай

Петролът е напът да прекрати 7-седмичната тенденция на ръст на цените

Цените на петрола се покачиха в ранната търговия в петък, само че са напът да прекратят 7-седмичната си печеливша серия в петък, защото опасенията по отношение на забавящия се стопански напредък на Китай и опцията за повече покачвания на лихвените проценти в Съединени американски щати надвиха над признаците за стягане на предлагането, написа Ройтерс.

Към 9:00 часа българско време сортът Брент нарастна с 0,03 $, или 0,04%, до 84,09 $ за барел. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се увеличи с 0,12 $, или 0,15%, до 80,51 $ за барел. Фючърсите на Брента се покачиха с към 18%, а WTI с повече от 20% през седемте седмици, завършили на 11 август, достигайки най-високите си равнища от месеци.

Тази седмица обаче те изтриха част от облагите си и са на алено с над 3%. Фокусът на Федералния запас на Съединени американски щати върху ограничението на инфлацията на фона на по-силните от предстоящото стопански данни задържа цените на петрола, които се покачиха внезапно през последните седмици заради опасения по отношение на предлагането. В четвъртък министерството на труда на Съединени американски щати заяви, че броят на американците, подаващи нови молби за компенсации за безработица, е намалял през последната седмица, което допуска, че към момента стегнатият пазар на труда може да удължи акцията на Фед за стягане на стопанската система.

Този отчет последва сходни оптимистични стопански данни по-рано през седмицата, в това число за продажбите на дребно в Съединени американски щати, което допуска, че Фед може да се придържа към по-високи лихви за по-дълго време. Инвеститорите се тормозят, че по-високите разноски по заеми могат да попречат на икономическия напредък и на собствен ред да понижат общото търсене, в това число на нефт.

В допълнени към това, скорошна поредност от стопански данни от Китай - вторият по величина консуматор на нефт в света, акцентира бърза загуба на стопански подтик от второто тримесечие насам. Забавящата се китайска стопанска система раздруса международните финансови пазари през последните няколко месеца, като рецесията с парцелите изплаши вложителите на фона на опасенията за „ заразяване “ на други браншове.

Въпреки това, стягането на предлагането на нефт заради съкращенията на производството от страна на ОПЕК+ и възходящото търсене, основно заради по-високия брой пътувания и усъвършенстваната промишлена интензивност в Съединени американски щати, поддържа цените и евентуално може да докара до повишаване през идващите дни, споделиха анализатори.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР