Цените на петрола се понижиха в ранната търговия във вторник

...
Цените на петрола се понижиха в ранната търговия във вторник
Коментари Харесай

Петролът поевтиня преди подновяването на преговорите за иранското ядрено споразумение

Цените на петрола се намалиха в ранната търговия във вторник преди подновяването на договарянията сред Съединени американски щати и Иран за възкръсване на нуклеарното съглашение от 2015 година, което може да докара до премахването на глобите върху износа на иранския нефт, увеличавайки световните доставки, написа Ройтерс.

Към 9:40 часа българско време сортът Брент поевтиня с 0,34 $, или 0,37%, до 92,35 $ за барел, откакто в понеделник доближи седемгодишен връх от 94 $ за барел. Цената на американския лек недопечен нефт WTI се намали с 0,23 $ или 0,25%, до 90,82 $ за барел.

И двата петролни бенчмарка доближиха седемгодишни върхове през последните няколко сесии, подкрепени от мощното световно търсене, продължаващото напрежение в Източна Европа и евентуални спирания на доставките заради неприятните метеорологични условия в Съединени американски щати.

Преговорите за възкръсване на нуклеарното съглашение с Иран от 2015 година, които се организират във Виена, ще се бъдат обновени през днешния ден след 10-дневна пауза. Съединените щати към този момент анулираха част от глобите против Иран, само че от Техеран упорстват за цялостно унищожаване и за гаранция от Вашингтон, че няма да бъдат предприемани по-нататъшни наказателни ограничения.

Макар че оптимизмът във връзка с договарянията сред Съединени американски щати и Иран насърчи прибирането на облаги, поевтиняването на цените на петрола евентуално ще бъде кратковременно, защото петролният пазар продължава да страда от недостиг на доставки, разяснява анализаторът на OANDA Едуард Моя.

„ Тъй като се чака търсенето на недопечен нефт да се усилва през останалата част от годината, придвижванията на петролния пазар зависят най-много от предлагането и от геополитически опасности “, сподели той.

В Съединените щати рафинериите в Тексас прекъснаха работата си в петък заради спиране на електрозахранването в редица градове, откакто леден фронт заля крайбрежието на Мексиканския залив. Оттогава до през днешния ден някои рафинерии възобновиха активността си, само че други остават затворени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР